Mazda giver ny 3er iøjnefaldende design

Fjerde generation af Mazda 3 vises sidst i november og er klar til danskere allerede til foråret. Dermed når den nuværende model kun at blive fem år. Den nye model ser du til at få et særdeles emotionelt design.

De to Mazda 3-varianter.
Nyt om biler

Den nuværende Mazda 3 når kun at få fem års levetid. Mazda bekræfter nemlig nu, at fjerde generation af kompaktmodellen er klar til danske kunder til foråret.

Det sker efter bilens globale debut på Los Angeles-udstillingen sidst i november.

Mazda har som opvarmning udsendt et dunkelt billede af nyheden – eller rettere nyhederne. Det er nemlig to karrosseri-varianter, der præsenteres på en gang.

Den nye Mazda 3 skifter til et helt ny teknisk basis, som Mazda kalder Skyactiv Vehicle Architecture.

Billedet fortæller ikke meget, men det ser ud til, at bagpartierne bliver ret forskellige. Nu som før er der givetvis tale om en sedan og en femdørs.

Den nye Mazda 3 skifter til et helt ny teknisk basis, som Mazda kalder Skyactiv Vehicle Architecture. Der er også helt nye motorer på programmet.

Konceptbilen Mazda Kai.
Konceptbilen Kai fra Tokyo Motor Show i efteråret 2017 giver et meget virkelighedsnært indtryk af den næste Mazda 3. Foto: Bo Christian Koch

Motor mener

Der er ingen tvivl om, at Mazda virkelig trækker design-våbenet for at skille sig ud i den hårdt konkurrenceprægede mellemklasse. Los Angeles-udstillingen vil vise, hvor vildt det bliver.

Mazda har i 2017 vist konceptbilen Kai, som giver et rigtig godt indtryk af den færdige bil. Designet har virkelig taget et gevaldigt spring.

Frisk forsmag på næste Mazda 3

Mazda kalder designet for KODO - Soul of Motion, og det skulle udtrykke essensen af japansk æstetik. Her på den nye 3er er det i en ny og mere moderne fortolkning af designfilosofien.