Smugkik: optræk til den næste Golf

VW begynder så småt at varme op til lanceringen af Golf generation 8. Den kommer i begyndelsen af 2020. Det første omrids ser vi nu.

Skitse af Golf 8 i profil.
Nyt om biler

Det må jo ske: at Golf 7, der stammer fra efteråret 2012, bliver afløst af Golf 8. VW er blevet lidt mere åbenmundet om generationsskiftet og fortæller denne gang i god tid, hvornår nyheden kommer.

Desuden får vi en indikation af designet på den nye Golf. Det sker med skitsen herover. Den fortæller i sagens natur ikke meget, men viser, at Golf 8 får en mere flad, lav motorhjelm. Desuden arbejder VW videre med Golfs’ karakteristiske, bageste hjørnestolpe.

Spionbilleder og andre oplysninger indikerer, at den næste Golf vokser ganske lidt. Platformen er formentlig en lettere optimeret udgave af dagens MQB-platform. Ingen revolution her.

Se mere: VW Golf - praktisk og nøjsom

Spionbilleder og andre oplysninger indikerer, at den næste Golf vokser ganske lidt.

Ingen ren elversion

Mindst en markant teknisk fornyelse er der blevet plads til. VW har tidligere fortalt, at den næste Golf får et 48 volt mildhybridsystem til at mindske brændstofforbruget.

En helt elektrisk version kommer ikke. Til dét har VW den nye ID.-familie, som lanceres få måneder efter Golf. Om Golf kommer som opladningshybrid er ikke oplyst.

Se mere: Ssh - hemmeligt: Golf er blevet hybrid

Klar i 2020

Lanceringen af den nye Golf er VW nogenlunde præcis om. Produktionen på hovedfabrikken i Wolfsburg skal begynde til juni. Om det stadig holder er dog uvist, for den danske lancering er udskudt til første kvartal i 2020.

Motor mener

Det er nye toner, at VW fortæller så tidligt om generationsskifte. Når Golf 8 kommer i begyndelsen af 2020 vil det være en meget vigtig lancering - Golf er generelt Europas mest solgte bil. Men megen opmærksomhed vil være rettet mod Golfs elektriske søster, ID., der stort set samtidig.

Se Motors kalender over kommende billanceringer

Inden da kommer VW med en opdateret Passat midt i 2019 og den nye T-Cross til april.

Trods sin alder sælger Golf stadig rigtig godt i Danmark. Modellen ser ud til at blive den tredje mest solgte bil i 2018.

Interesseret i en ny VW Golf? Se mulighederne på Biler.dk