Bilbudget 2019 - få styr på biløkonomien

Her kan du få et overblik over, hvad det koster dig at have din bil i 2019. Hent budget-arket, indtast dine udgifter, så får du det samlede overblik.

Her kan du få et overblik over, hvad det koster dig at have bil i 2019
Viden

Hvad koster det at have bil? Med FDMs bilbudget kan du få en indikation på, hvor meget du betaler for hver kilometer, du kører i din bil. Du kan også se, hvor meget du bør sætte af i dit årsbudget for at have råd til at være bilejer.

Sådan bruger du bilbudgettet

Vi har sat bilbudgettet op i et excel-ark, hvor du kan indtaste de værdier, som gælder for dig og din bil. Herefter vil beregningerne i arket fortælle dig den årlige pris og prisen pr. kilometer.

Start med at indtaste fra oven og bevæg dig nedad i arket. Du skal kun udfylde de felter, som er markeret med gult. I takt med at du udfylder felterne, dukker resultaterne op i de hvide felter.

Hent bilbudget-arket her:

Bilbudget 2019

 

Bag om tallene

Udregningerne er baseret på tre overordnede udgiftstyper:

Variable udgifter

De variable udgifter er dem, der er bestemt af din bil og dit kørselsmønster:

  • Udgifter til brændstof
  • Udgifter til dæk (sommer og vinterdæk plus fælge, opbevaring og afbalancering)
  • Vedligeholdelse (service, rustbeskyttelse, reparationer, olie, sprinklervæske m.m.)

Faste udgifter

De faste udgifter er dem, du ikke kan ændre på. 

Kapitalomkostninger

Din bil taber værdi i de år, du ejer den. De fleste bilejere mærker først værditabet på deres bil den dag, de skal sælge den. Men selv om det ikke er en udgift, du tænker på til hverdag, skal den med i budgettet. Det samme gælder rentebyrden. Den viser, hvor meget du går glip af i renteindtægt ved at have brugt pengene på en bil i stedet for fx at investere dem.

  • Værditabet
  • Rentebyrden

Læs mere: Skal du lease eller købe?