Ejerafgift for plugin-hybrider og hybridbiler

For at beregne bilens ejerafgift, skal du se både på bilens el- og benzinforbrug. De fleste plugin-hybrider kører på el og benzin.

Beregningsmodel for ejerafgift af plugin og hybridbiler
Viden

Er du ejer af en ren hybridbil, som ikke kan oplades eksternt, bliver bilen beskattet som en benzin- eller dieselbil. Det betyder, at du betaler samme ejerafgift, som for henholdsvis en benzin- eller dieselbil

Plugin-hybrid på benzin

De fleste plugin-hybrid kører på el og benzin. For at beregne bilens ejerafgift, skal du se både på bilens el- og benzinforbrug.

På baggrund af bilens energiforbrug målt i Wh pr. kilometer og benzinforbrug målt i liter pr. 100 km, foretages en omregning til et samlet benzinforbrug målt i liter pr. 100 km. Energiforbruget målt i Wh pr. kilometer omregnes til benzinforbrug målt i liter pr. 100 km ved at dividere det oplyste energiforbrug målt i Wh pr. kilometer med en fast faktor på 91,25.

Beregningsmodellen ser således ud: Det samlede brændstofforbrug = benzin i l/100 + (energi i Wh/km / 91,25).

Eksempel:

En plugin-hybrid har et el-forbrug på 100 Wh pr. km og et benzinforbrug på 5,3 l/100 km. Regnestykket for el-delen bliver dermed: 

100 Wh/91,25 = 1,095 l/100 km.

Herefter findes det samlede brændstofforbrug for plugin-hybriden ved at lægge de to forbrugstal sammen: 5,3 l/100 km + 1,095 l/100 km = 6,4 l/100 km.

For at finde ejerafgiften skal tallet omregnes til km/l. Det sker ved at dividere 100 med resultatet ovenfor.

Læs også: Ejerafgift for elbiler

Har du brug for hjælp?

Husk, som medlem af FDM kan du altid få hjælp af eksperter, der har den nyeste viden om plugin-hybrider og elbiler.
Kontakt rådgivningen