Ejerafgift for plugin og hybridbiler

For at beregne bilens ejerafgift, skal du se både på bilens el- og benzinforbrug. De fleste plugin hybrid kører på el og benzin.

Beregningsmodel for ejerafgift af plugin og hybridbiler
Viden

Er du ejer af en ren hybridbil, som ikke kan oplades eksternt, bliver bilen beskattet som en benzin- eller dieselbil. Det betyder, at du betaler samme ejerafgift, som for henholdvis en benzin- eller dieselbil

Find her: Ejerafgift for benzin- og dieselbiler

Plugin hybrid på benzin

De fleste plugin hybrid kører på el og benzin. For at beregne bilens ejerafgift, skal du se både på bilens el- og benzinforbrug.

På baggrund af bilens energiforbrug målt i Wh pr. kilometer og benzinforbrug målt i liter pr. 100 km, foretages en omregning til et samlet benzinforbrug målt i liter pr. 100 km. Energiforbruget målt i Wh pr. kilometer omregnes til benzinforbrug målt i liter pr. 100 km ved at dividere det oplyste energiforbrug målt i Wh pr. kilometer med en fast faktor på 91,25.

Beregningsmodellen ser således ud: Det samlede brændstofforbrug = benzin i l/100 + (energi i Wh/km / 91,25).

For at beregne bilens ejerafgift, skal du se både på bilens el- og benzinforbrug

Eksempel:

En plugin hybrid har et el-forbrug på 100 Wh pr. km og et benzinforbrug på 5,3 l/100 km. Regnestykket for el-delen bliver dermed: 

100 Wh/91,25 = 1,095 l/100 km.

Herefter findes det samlede brændstofforbrug for plugin hybriden ved at lægge de to forbrugstal sammen: 5,3 l/100 km + 1,095 l/100 km = 6,4 l/100 km.

For at finde ejerafgiften skal tallet omregnes til km/l. Det sker ved at dividere 100 med resultatet ovenfor.

Læs også: Ejerafgift for el-biler

Spørg FDMs rådgivning

Det kan være svært at gennemskue økonomien omkring en bil. Både ved bilkøbet og de afgifter, der følger med. Som medlem af FDM, kan du kontakte rådgivningen med de spørgsmål, du har brug for hjælp til.

Kontakt FDM rådgivning