Internationalt kørekort

Det internationale kørekort er en international anerkendt oversættelse af det danske kørekort. Det kan være påkrævet ved kørsel i lande uden for Europa.

Inden afrejsen skal du selv ansøge om at få internationalt kørekort ved henvendelse til Borgerservice.
Viden

Et internationalt kørekort udstedes på grundlag af et gyldigt dansk kørekort. Det er gyldigt i et år fra udstedelsesdatoen.

Inden afrejsen skal du selv ansøge om at få internationalt kørekort ved henvendelse til Borgerservice. Husk at medbringe et pasfoto samt enten kørekort af kreditkorttypen, gyldigt pas eller dåbs-, navne- eller fødselsattest vedlagt billedlegitimation (cpr.nr. skal fremgå). 

Generelt anbefaler vi, at du medbringer et internationalt kørekort, når du kører i lande uden for EU.

Der kan være forskellige regler vedr. krav om internationalt kørekort i de lande, du rejser til, alt afhængig af om du kører i egen bil eller lejer bil i landet.

Læs også: Rejsedokumenter til kør selv-ferien

Køb udstyr til bilferien

Giver ikke ret til at køre i Danmark

Et internationalt kørekort udstedt i Danmark giver ikke ret til at køre i Danmark. Her gælder alene det danske kørekort.

Bliver dit danske kørekort inddraget, omfatter dette også et eventuelt internationalt kørekort. Det internationale kørekort er kun gyldigt på basis af et dansk kørekort.

Generelt anbefaler vi, at du medbringer et internationalt kørekort, når du kører i lande uden for EU. Husk også at medbringe dit almindelige danske kørekort.

Læs også: Færdselsregler i andre lande

Læs alt om kørekort