Test af platform-cykelholdere

Viden

En platform-cykelholder kan bære flere cykler end den mindre sakseholder. Den er derfor et godt valg, når du skal på længere ture med familien. Motor har sammen med ADAC testet otte modeller, og der er stor forskel på kvaliteten.

Foto: Jens Astrup

Platform-cykelholderen har flere fordele. Den kan bære to til tre cykler, og man må køre op til 130 km/t. med platformen bagpå. Den er derfor velegnet til, når man skal på længere ture, uanset om det er til ferie i udlandet, afslapning i sommerhuset eller på mountainbike-tur i skoven.

Læs også: Guide til cykelholdere

Mere robust - også på prisen

Denne type cykelholder er dyrere end den mere simple lillebror, sakseholderen. Platfomene koster typisk omkring 3.000- 4.000 kr. Til gengæld slipper man så for at skulle investere i lygtebom, da den er indbygget i holderen. Desuden beskytter de bilen mod at blive ridset af cyklen, ligesom de kan bære de tungere el-cykler.

Læs også: Test af seks cykelholdere - sakseholdere

Motor har i samarbejde med ADAC testet 8 platformcykelholdere. Der er stor forskel på de enkelte modeller, og ikke overraskende er der en sammenhæng mellem pris og kvalitet.

Find cykelholder i FDM netbutik

Denne test har tidligere været bragt i Motor nr. 7/8 2014. Læs den her (OBS Kræver login)

FDMs vurdering Fabrikat Model Pris (vejl.)
***** Thule Easyfold 931 4.999 /3.999 kr. for FDM medlemmer
**** Atera Strada Evo 2 3.899 kr.
**** Westfalia BC 60 3.300 kr.
**** Uebler F 32 3.600 kr.
**** Eufab Premium III 3.225 kr.
*** Bosal Bike Carrier Compact 2.025 kr.
** MFT Euro-Select Compact 2.986 kr.
** Prophete E-dison 1.875 kr.
 
Af
FDM
FDM