Sådan pakker du en trailer

Sørg for at pakke traileren korrekt. Tabte genstande er til fare for dine medtrafikanter, ligesom det er ærgerligt, hvis dine ting går i stykker.

Sørg for at pakke traileren korrekt
Fotograf:

Foto

FDM
Viden

Det er farligt for medtrafikanterne, når der pludselig står en gammel sofa på tværs af motorvejen, fordi den ikke er blevet spændt ordentlig fast på traileren. Det er til gene for trafikanterne, og det øger risikoen for trafikulykker. Det gælder derfor om at binde sofaer, flyttekasser, haveaffald m.m. ordenligt fast.

Pak traileren sikkert

Uanset hvad du skal køre med på din trailer, skal det spændes forsvarligt fast. Der er i følge færdselsloven ikke krav om brug af sikkerhedsnet eller fastspænding, men det er alligevel en god idé at sikre tingene med remme eller reb.

Grene kan sikres med et reb, der spændes hen over trailerens lad. Tungere ting kan sikres med transportremme. Placer altid de tungeste ting nederst i traileren og så tæt som muligt på trailerens aksel. Husk også at kontrollere en ekstra gang, at alt sidder som det skal, inden du kører af sted.

Køb udstyr til traileren i FDM netbutik

Det er vigtigt, at vægten på traileren er jævnt fordelt.

Vægtenfordeling på trailer

Det er vigtigt, at vægten på traileren er jævnt fordelt. Det er især vigtigt, hvis du kører med tunge ting som for eksempel fliser. Vægtfordelingen i traileren påvirker bilens køreegenskaber. Du risikerer, at traileren kommer i slinger på grund af overlæsningen, og at du dermed kører galt. Nogle trailere kan slet ikke holde til overvægten, og hjulene bryder sammen.

Vær også opmærksom på, at jo mere vægt der er på traileren, jo længere bliver bilens og trailerens bremselængde.

Så lidt må der være i traileren

Hold øje med vægten 

Især når det gælder fliser, grus og sand, er det svært for mange at vurdere, hvor meget traileren kan holde til. Nogle kommer derfor til at læsse flere fliser på traileren, end den kan holde til. En stor del af de trailere, der står rundt om i de danske indkørsler, er beregnet til maksimalt at køre med 350 til 400 kg. Hvis en haveflise vejer for eksempel syv kg, betyder det altså, at der kan være under 60 fliser pakket på traileren ad gangen.

Beregner: Så meget må du køre med på en trailer

Skaderne er dit ansvar

Det er dit ansvar, hvis der sker skader, fordi der er faldet noget af din trailer under kørslen. Eventuelle skader vil blive dækket af din bils ansvarsforsikring, men på de fleste policer er der en selvrisiko. 

Skulle du være så uheldig at tabe noget på motorvejen, må du af hensyn til din egen og andres sikkerhed aldrig selv standse for at samle det op. Du skal i stedet ringe til Vejdirektoratet tlf. 80 20 20 60, så snart du kan det - eller bed en passager i bilen om at gøre det.

Læs mere om kørsel med trailer