GPS apps til Android

Smartphonen kan let bruges som gps til at vise vej på køreturen. Se Motors test af forskellige navigations-apps til smartphones med android.

Navigation til din android smartphone
Bilist

Mange smartphonebrugere har sparet GPS'en væk og bruger mobilen til at finde vej i stedet. Bruger du kun en sjælden gang imellem navigation eller kun over korte afstande, så kan det som ejer af en Android-telefon kun betale sig at bruge Googles gratis Navigation-app.

Du kan download områder til mobilen, men ikke hele lande. Ønsker du den funktionalitet, så anbefaler vi du prøver Here WeGo eller TomTom GO. Sidstnævnte er en abonnementsløsning, men med i prisen får du aktuelle trafikmeldinger. 

Køb mobilholder i FDM shop

Den kræver dog konstant dataoverførsel, så benytter du ofte mobilen som GPS, eller skal du køre i udlandet, hvor data er dyrt, bør du købe en navigations-app.

Hvilke lande skal du køre i

Mulighederne inden for navigationapp's mange. Det vigtigste er, at du får et overblik over, i hvilke lande du har brug for at få vejledning. Og tænk gerne lidt frem i tiden, for kortopdateringerne er tilknyttet din konto på livstid.

Der er løbende rabatter på apps, og fordi navigation er en dyr app, er der potentielt mange penge at spare.

Derfor vil det være dumt ikke at købe hele Europa, hvis du regner med at tage til et af de østeuropæiske lande inden for de kommende år. Selvom Berlinmuren faldt i 1989, bliver kort stadig opdelt i hele Europa og Vesteuropa.

Læs også: GPS-apps til smartphone

Husk rabatterne

Et af de store spørgsmål er, om programmet kan køre på netop din telefon. Det kan du se i Google Play, når du søger efter appen.

Kig også efter rabatter, når du er derinde. Der er løbende rabatter på apps, og fordi navigation er en dyr app, er der potentielt mange penge at spare.

To tip til bilen

  • Husk at købe en oplader til brug i bilen, da GPS-funktionen er meget strømkrævende
  • Og sørg for at finde en god holder til telefonen, så du kan montere den i forruden eller fastmontere den i bilen. Med telefonen sikkert monteret
    i bilen får du en navigationsløsning, der med de nyeste telefoner er på niveau med traditionelle navigatorer, og som let og automatisk opdateres med
    nyeste kortdata

Læs også: Sådan placerer du GPS'en i bilen