FDM sætter fokus på baglyset

En del bilister glemmer desværre stadig at tænde nærlyset, og dermed også baglygterne, i mørke og i dårlig sigtbarhed. Med en kampagne på Facebook vil FDM hjælpe bilister til at minde hinanden om at tænde lygterne.

Bilist

 

En del bilister glemmer desværre stadig at tænde nærlyset, og dermed også baglygterne, i mørke og i dårlig sigtbarhed. 

Fra 30. juli 2016 er lyssensorer blevet obligatorisk på alle nye biler, der skal typegodkendes. Da det kun gælder for nye biltyper, vil der dog gå mange år, før det slår igennem i den danske bilpark.

En anderledes kampagne

FDM får jævnligt henvendelser fra bekymrede medlemmer der har oplevet, at deres medbilister ikke tænder baglygterne. Derfor lavede vi en kampagne på sociale medier, hvor man i en billedeserie med fire billeder mindede bilisterne om at tænde baglygterne.

LÆS OGSÅ: Husk lygterne

”Når først man er på vejen, er det meget svært at gøre sine medbilister opmærksomme på, at de har glemt at tænde baglygterne. Det er som udgangspunkt hverken tilladt at blinke med det lange lys eller at bruge hornet, derfor skal bilisterne altså huske baglygterne, inden de begynder at køre,” siger Dennis Lange, juridisk konsulent i FDM:

”Facebook-kampagnen er en anderledes måde at nå bilisterne på. Det giver Facebook-brugerne muligheden for at dele budskabet med andre og dermed skabe en fælles opmærksomhed om at huske baglygterne”.

Følg med

FDM gentager kampagnen i år og vil frem mod jul dele de fire billeder. Vil du gøre dine medtrafikanter opmærksom på at huske baglygterne, er du velkommen til at dele billederne på Facebook. Du kan man finde på FDMs Facebook-side her.

Se billederne i galleriet her.