Nye elbiler står klar på stribe

Det er nu, elbilerne for alvor kommer. Mindst 20 modeller lanceres efter planen i Danmark i resten af 2019 og i 2020. Se de mange modeller her. (Opdateret 8. maj 2019)

5 af de kommende elbiler.
Fotograf:
Nyt om biler

Elbiler kommer der mange af i 2019 og især i 2020, som ser det ud til at blive gennembruddet for rent elektriske biler.

Omkring et dusin rent elektriske modeller lanceres i år og yderligere en snes i 2020. Det viser Motors undersøgelse hos alle bilmærker i Danmark.

Efter lanceringen i 2018 af bl.a. Nissan Leaf II, Hyundai Ioniq og Jaguar I-Pace har begyndelsen af 2019 budt på Hyundai Kona, Audi E-tron, Tesla Model 3, Kia e-Niro og Kia e-Soul.

Se alle de nye biler i 2019 og 2020

Elbiler fra Sydkorea, Tyskland og USA

Flere elbiler introduceres i resten af 2019. 

Til sommer udvider Nissan Leaf-programmet med større batteri – 62 kWh og officielt 385 km – og ca. samtidig introducerer Mercedes-Benz sin første rigtige elbil, EQC.

Ønsker du at vide mere om el- og hybridbiler?
Kontakt FDM rådgivning

Zoe får en efterfølger

Til sommer blander DS sig i eldysten med 3 Crossback, til oktober er Renault klar en ny Zoe, og omkring november melder Peugeot klar med 208.

Det er også allersidst på året, at Porsche er klar til at levere sin Taycan og måske Audi sin E-Tron Sportback. Ellers kommer Audien i begyndelsen af 2020.

Det store antal nye modeller vil også betyde rekordmange solgte elbiler, særligt til private.

Det store antal nye modeller vil også betyde rekordmange solgte elbiler, særligt til private. Det viser de danske bilimportørers forventninger. Den afgørende faktor bliver ikke efterspørgslen, men hvor mange styks importørerne formår at få til Danmark.

Se mere: Private giver elbiler et kæmpe boost i 2019

Flere elbiler i 2020

2020 bliver et endnu større år, når det gælder introduktionen af nye elbiler.

VWs ID.3 kommer ud til de første kunder i løbet af forsommeren 2020, omend modeller, der ikke er de forudbestilte intromodeller, risikerer først at være klar i det tidlige efterår.

Også elbiler fra Skoda og Seat

Til marts 2020 er Seat klar med Mii Electric og Skoda med Citigo Electric. Inden da, sandsynligvis, har VW lanceret en stærkt forbedret Up med noget nær fordobling af rækkevidden.

Det er også i foråret 2020, at Opel kan levere en elektrisk Corsa og Mercedes-Benz en elektrisk minibus, EQV.

I løbet af året melder også Honda ('e'), Citroën, Volvo (XC40), BMW (X3i), Mini og Mazda sig med rene elbiler.

Det gør Seat også ('El-Born') midt på året og Skoda (Vision iV) sidst i 2020. Det er muligt, at Mercedes-Benz EQB (baseret på den nye GLB) også er klar ultimo 2020.

VWs 'ID. Crossback' når først ud til danske kunder primo 2021, og lidt senere burde Tesla Model Y være klar hos os.

Interesseret i en ny elbil? Se mulighederne her