Advokat, gerne med møderet for landsret, til FDMs juridiske rådgivning

Brænder du for at rådgive forbrugere til at stå bedre juridisk og er du god til at aflæse vores medlemmers behov og omsætte dem til håndgribelig juridisk rådgivning? Vil du være med til at føre FDMs principielle medlemsretsager og trives du med at arbejde ud fra et bredt juridisk fagområde hvor dedikation og samarbejde er kendetegnende for teamet du indgår i? Så er det dig der skal søge stillingen som advokat/jurist til FDMs juridiske rådgivning.
Advokat

Vi søger netop nu en advokat, og helst med møderet for landsret, til vores team af advokater, jurister og jurastuderende. Her skal du være med til at understøtte afdelingens mål om at yde FDMs medlemmer god service på højt fagligt niveau i løsningen af deres juridiske problemstillinger. Som advokat bliver du en del af FDMs juridiske rådgivning, hvor du tilbydes et udviklende og alsidigt job i et uformelt arbejdsmiljø. Her arbejder vi som ét stort hold og med stor dedikation til faget.

Vores jurister og advokater indgår i en forbrugerjuridisk specialistenhed med erfarne og dygtige medarbejdere. Teamet fokuserer på optimering af rammevilkår for bilister og forbrugere, bl.a. arbejder vi for bedre reklamations- og garantivilkår. Flere af afdelingens advokater og jurister er også nævnsmedlemmer i bl.a. Forbrugerklagenævnet, Ankenævn for Biler og Parkeringsklagenævnet. Desuden har vi stærkt fokus på den grønne omstilling af både samfundet, bilparken og de juridiske forhold der følger heraf.

Om jobbet
Din primære opgave bliver at rådgive vores medlemmer og i tæt dialog med medlemmet, og eventuelt med FDMs teknikere, af finde frem til en god løsning på konflikter. Når et medlem henvender sig til FDMs juridiske rådgivning, er det ofte, fordi medlemmet har en verserende konflikt f.eks. i forbindelse med et bilkøb, bilreparation eller et leasingforløb. Udfordringen er, i samarbejde med medlemmet, at finde frem til den bedste løsning - hvad enten det er forlig eller at føre sagen hele vejen gennem ankenævns- og retssystemet.

Opgaverne omfatter bl.a.:

 • Konkret sagsbehandling med henblik på løsning af juridiske tvister
 • Konfliktløsning og forhandling mellem sagsparterne
 • Supervision af jurastuderende i vores callcenter, så vi sikrer et fortsat højt medlemstilfredsniveau og en høj juridisk kvalitet
 • Førelse af FDMs medlemsretssager
 • Formidling af viden ved at skrive og vedligeholde artikler på FDM.dk
 • Besvare henvendelser fra pressen indenfor eget fagområde

Vores juridiske fagområde er bredt og stiller store krav til at du kan rådgive ud fra en bred funderet faglig viden, samtidig med at du har fokus på service. Endvidere er der næsten dagligt et pressefokus på både afdelingen og afdelingens arbejdsområder.

Særligt arbejder vi med følgende juridiske områder:

 • Købe- og aftaleret, særligt forbrugerret
 • Forsikringsret og erstatningsret
 • Finansieringsret, herunder leasing
 • Markedsføringsret
 • Registreringsafgifter for biler
 • Parkering – både offentlig- og privatretlig
 • Færdselsret

Vi forventer, at du har kendskab til nogle af ovenstående fagområder, og at du har ønske om, at dygtiggøre dig i bredden indenfor hele paletten.

Særligt om advokatdelen af jobbet: FDMs jurister og advokater arbejder i det daglige på helt samme måde og med samme opgaver, jf. ovenfor. Herudover fører advokaterne også FDMs relativt få men vigtige medlemsretssager. FDMs medlemsretssager er oftest principielle og/eller omhandler problemstillinger, der vedrører mange medlemmer og forbrugere. Derfor er der en forholdsmæssig stor andel, der ankes/kæres, hvorfor møderet for landsret er en klar fordel.

Om dig
Du er uddannet cand.jur. og advokat og har nogle års erfaring med juridisk sagsbehandling og retssagsførelse. Du har haft medlems-/borger-/klientkontakt og konkret erfaring med løsning af juridiske tvister.

Vi ser meget gerne, at du besidder følgende kompetencer:

 • Du har et bredt kendskab til en række juridiske fagområder og lysten til at udvikle dig
 • Du kan det juridiske håndværk og har sagsbehandlingserfaring
 • Du trives med daglig medlemskommunikation og er god til at formidle tungt stof på en enkel og letforståelig måde til forskellige målgrupper
 • Du har forståelse for det forbrugerjuridiske område
 • Du tænker analytisk og har blik for de vigtige detaljer, som du sætter ind i en større sammenhæng
 • Du er løsningsorienteret og serviceminded
 • Du arbejder metodisk og systematisk
 • Du kan se principielle aspekter i de saglige sager.

Endelig så er det vigtig for os, at du er en udpræget teamplayer, der sætter det gode samarbejde højt, så hele afdelingen kan komme i mål.

Om afdelingen
Du bliver en del af vores juridiske team på ca. 25-30 personer, herunder en del studerende, som gennem løbende videndeling har et tæt samarbejde om at yde vores medlemmer en professionel og individuel service og konkret juridisk rådgivning. Vi arbejder på et højt fagligt niveau ud fra ønsket om at finde den bedste løsning til lige netop det pågældende medlems behov.

I løsningen af sagerne arbejder vi tæt sammen med vores hold af tekniske rådgivere, der supplerer vores juridiske viden med dyb faglig kunnen. Derudover har vi et tæt samarbejde med bl.a. FDMs økonomiske/politiske afdeling samt kommunikationsafdelingens journalister.

Vi fungerer også som nævnsmedlemmer i en række nævn og råd bl.a. Forbrugerklagenævnet, Ankenævn for biler, Parkeringsklagenævnet, Ankenævn for Køreundervisning m.fl.

Du bliver derfor en del af en afdeling, hvor vi har travlt, men hvor vi trives med at arbejde effektivt og løsningsorienteret. Vi er fuldt digitaliserede, og bl.a. arbejder vi det juridiske sagsstyringsprogram Unik Advosys. Vi har desuden stor hjælp til den indledende sagsbehandling og klargøring af sager fra vores team af dygtige jurastuderende, og vi vægter som afdeling faglig sparring, udvikling og efteruddannelse højt. 

Vi tilbyder
I FDM bliver du en del af et stærkt og meget forskelligartet fagligt miljø, som spænder over jurister, journalister, lobbyister, rejsespecialister, kundeservicemedarbejdere, teknikere og mekanikere for ikke at nævne de kommercielle roller og klassiske stabsfunktioner. Fælles for os alle er, at vi er drevet af hele tiden at blive bedre og brænder for at yde det bedste for vores medlemmer. Tonen er uformel og humøret som regel højt.

Som arbejdsplads vægter vi fleksibilitet og trivsel højt, og der er mulighed for både at tilgodese arbejds- og familieliv. Vi tilbyder en lønpakke, som matcher dine kvalifikationer og erfaring, inklusiv pensions- og gruppelivsordning samt helbredsforsikring. Du får selvfølgelig også et medlemskab af FDM. Derudover har du mulighed for at melde dig ind i vores personaleforening FDM Team, som løbende afholder medarbejderarrangementer, spiller fodbold, og som giver adgang til vores motionsrum.

Vi holder til i moderne, nyrenoverede lokaler tæt på Lyngbys centrum, hvor vi i lyse, åbne kontorer hver dag nyder godt af bl.a. kvalitetskaffe, og vores køkken, der sørger for varieret mad til frokost.

Yderligere information
Vi forventer tiltrædelse d. 1. marts 2022 eller efter aftale.

Har du spørgsmål til jobbet eller ønsker du yderligere oplysninger, er du velkommen til at kontakte afdelingschef, advokat (H) Lennart Fogh på tlf. 23 69 45 77 eller LFO@fdm.dk

Vi behandler ansøgningerne løbende, så vi glæder os til at modtage din ansøgning hurtigst muligt. Bemærk venligst, at vi kun modtager ansøgninger via den elektroniske ansøgningsformular.

Om os
FDM varetager bilisternes interesse og arbejder for, at det er en positiv oplevelse at være bilist. Vores arbejde tager udgangspunkt i værdierne viden, troværdighed, aktiv holdning og dynamik. Vi er ca. 300 medarbejdere fordelt på 30 adresser i hele landet. Hovedkontoret er placeret i Lyngby.

FDM er med 260.000 husstande som medlemmer Danmarks største interesse- og forbrugerorganisation. FDM yder juridisk og teknisk bistand i sager omkring biler og trafik og varetager bilisternes interesse i trafik- og forbrugerpolitiske spørgsmål. FDM arbejder for at fremme trafiksikkerheden, og en del af dette arbejde foregår på internationalt plan i tæt samarbejde med de øvrige landes bilklubber. FDM driver endvidere test og bilsyn, køretekniske anlæg, vejhjælp, forsikringsselskab og har rejsebureauer over hele Danmark.