Chef for Grøn bilisme og ESG i FDM

Brænder du for at arbejde strategisk med den grønne omstilling og kan du overføre det til værdiskabende initiativer i Danmarks største forbruger- og interesseorganisation? Så er du måske vores nye Chef for Grøn bilisme og ESG.
Grøn bilisme

I FDM er den grønne dagsorden en central strategisk indsats, og vi arbejder målrettet med at være danskernes førende grønne videnscenter indenfor bilisme og mobilitet. Derfor udvider vi vores team med en nyoprettet stilling som Chef for Grøn bilisme og ESG, som også er en nyoprettet afdeling. Vi leder efter dig, der kan og vil sætte retningen for en ambitiøs ESG-strategi, og som kan omdanne samfundsmæssige tendenser, lovgivning og klimaaftaler til konkrete og værdiskabende initiativer i FDM.

Som Chef for Grøn bilisme og ESG vil du få en bred berøringsflade i organisationen og du vil arbejde med stort ansvar og frihed, hvor du er med til at definere, hvilke indsatser indenfor den grønne omstilling vi skal fokusere på for at skabe succes. Tonen er uformel og du bliver omgivet af medarbejdere med en stærkt faglig ballast og et stort drive for at gøre det bedste for FDMs medlemmer.

Om stillingen

Da stillingen er nyoprettet, skal du i høj grad være med til at opbygge funktionen i FDM og opsamle de mange ting, vi allerede gør, relateret til den grønne bilisme og ESG, så de integreres i en samlet strategisk indsats. Du vil derfor samarbejde med mange forskellige afdelinger i FDM om projekter og koncepter indenfor den grønne bilisme og ESG, ligesom du også skal bidrage til at målrette FDMs produkter, services, viden og brand mod den grønne omstilling.

Som Chef for Grøn bilisme og ESG får du derfor ansvaret for at levere et strategisk fundament og sikre, at de ambitiøse mål for området indfries. Du er dermed en drivkraft i at få defineret hvilke indsatser vi skal fokusere på for at skabe succes. Du vil bl.a. få ansvaret for at videreudvikle strategien for grøn bilisme, hvori der både er fokus på den eksisterende forretning og et fokus på at drive grøn bilisme i et større samfundsmæssigt perspektiv. Du vil også få ansvaret for at udvikle en samlet ESG-strategi.
Endelig vil du også have det overordnede ansvar for Ta’Med, som er FDMs indsats indenfor samkørsel, ligesom du vil have ledelsesansvar for den digitale forretningsudvikler, som er i teamet.

Om dig

Vi forestiller os, at du har en akademisk baggrund, erfaring med strategisk ESG eller CSR, og at du har stor indsigt og nysgerrighed på den grønne dagsorden.

Dertil er det vigtigt, at du er visionær, at du kan se muligheder og at du trives i arbejdsopgaver, der til tider byder på stor kompleksitet. Da stillingen er nyoprettet,
er det også vigtigt, at du har lyst til at være med til at sætte retningen indenfor området, at du har en stor værktøjskasse at gøre det med og at du trives med stort ansvar og frihed.

Derudover ser vi gerne, at du:

  • Er holistisk tænkende
  • Er udadvendt og samarbejdsorienteret
  • Er strategisk funderet
  • Kan arbejde på tværs af organisatoriske niveauer
  • Trives med mange berøringsflader internt og eksternt
  • Kan lytte og inddrage relevante stakeholders, men også besidder naturlig gennemslagskraft
  • Kan omdanne stor kompleksitet og store ambitioner, til jordnære og relevante indsatser

Vi tilbyder

I FDM bliver du en del af et stærkt og meget forskelligartet fagligt miljø, som spænder over jurister, journalister, lobbyister, rejsespecialister, kundeservicemedarbejdere, teknikere og mekanikere for ikke at nævne de kommercielle roller og klassiske stabsfunktioner. Fælles for os alle er, at vi er drevet af hele tiden at blive bedre og brænder for at yde det bedste for vores medlemmer. Tonen er uformel og humøret som regel højt.

Som arbejdsplads vægter vi fleksibilitet og trivsel højt, og der er mulighed for både at tilgodese arbejds- og familieliv. Vi tilbyder en lønpakke, som matcher dine kvalifikationer og erfaring, inklusiv pensions- og gruppelivsordning samt helbredsforsikring. Du får selvfølgelig også et medlemskab af FDM. Derudover har du mulighed for at melde dig ind i vores personaleforening FDM Team, som løbende afholder medarbejderarrangementer, spiller fodbold, og som giver adgang til vores motionsrum.

Vi holder til i moderne, nyrenoverede lokaler tæt på Lyngbys centrum, hvor vi i lyse, åbne kontorer hver dag nyder godt af bl.a. kvalitetskaffe, og vores køkken, der sørger for varieret mad til frokost.

Yderligere information

Tiltrædelse efter aftale. Har du spørgsmål til jobbet eller ønsker du yderligere oplysninger, er du velkommen til at kontakte Salgs og Marketingdirektør Christian Rau på cra@fdm.dk

Ansøgningsfrist er 15. august, men ansøgninger vil blive læst og relevante kandidater vil blive indkaldt løbende.
Vi behandler ansøgningerne løbende og modtager kun ansøgninger via den elektroniske ansøgningsformular.

Vi opfordrer alle interesserede til at søge stillingen – uanset alder, køn, religion, handicap, etnisk baggrund.
Vi glæder os til at læse din ansøgning.

Om os

FDM varetager bilisternes interesse og arbejder for, at det er en positiv oplevelse at være bilist. Vores arbejde tager udgangspunkt i værdierne viden, troværdighed, aktiv holdning og dynamik. Vi er 300 medarbejdere fordelt på 30 adresser i hele landet. Hovedkontoret er placeret i Lyngby.

FDM er med 269.000 husstande som medlemmer Danmarks største interesse- og forbrugerorganisation. FDM yder juridisk og teknisk bistand i sager omkring biler og trafik og varetager bilisternes interesse i trafik- og forbrugerpolitiske spørgsmål. FDM arbejder for at fremme trafiksikkerheden og en del af dette arbejde foregår på internationalt plan i tæt samarbejde med de øvrige landes bilklubber. FDM driver endvidere test og bilsyn, køretekniske anlæg, vejhjælp, forsikringsselskab og har rejsebureauer over hele Danmark.