Kommunikationsspecialist til FDM

Har du det store kommunikationskørekort? Er du skarp til at finde på og vinkle historier? Tænker du både i intern og ekstern kommunikation? Og er du i stand til at udarbejde kommunikationsplaner? Så er det dig, vi søger til den ledige stilling som kommunikationsspecialist i vores kommunikationsafdeling i Lyngby.
Kommunikationsmedarbejder

Hver dag formidler FDM historier til vores ansatte, medlemmer og bilisterne. Det er historier, som opstår mange steder i organisationen eller i samfundet, men som kræver en nysgerrighed og en god kommunikationsforståelse for at blive opsnappet og formidlet bedst muligt.

Historierne skal understøtte FDMs mål om at være tilgængelige og synlige med relevante nyheder til både vores medarbejdere, kunder og medlemmer, og derfor er FDMs kommunikationsafdeling ofte involveret i mange af FDMs interne og eksterne aktiviteter. Og det er her, du kan være med til at sætte dit præg.

Om jobbet

Du vil blive en central person i forhold til interne og eksterne aktiviteter. F.eks. er vi ved at gentænke vores interne kommunikation og intranet, ligesom vi løbende arbejder med at forny og udvikle vores eksterne kommunikation i takt med, at nye digitale muligheder opstår.

Du kommer til at indgå i et kreativt redaktionelt fællesskab, hvor fokus vil være på løbende at forbedre vores interne og eksterne kommunikation. Her har du god mulighed for at byde ind med dine ideer. Du vil få flere kollegaer med både kommunikative og grafiske kompetencer, men du skal også kunne søge inspiration i dit eget netværk. Du kommer til at referere til FDMs kommunikationschef. Din dagligdag vil være præget af, at FDM er en arbejdsplads med meget viden og mange produktområder, og derfor vil du have mange kontaktflader på tværs af organisationen.

Som kommunikationsspecialist vil du indgå som en vigtig del i det planlæggende og udførende kommunikationsarbejde. Du vil især spille en rolle ift. at sikre, at vores kommunikation er tænkt “hele vejen rundt”, så både vores medarbejdere og medlemmer er velinformerede.

Dine primære opgaver vil være at:

 • Opsøge, planlægge og formidle kommunikationsindsatser og rådgive om historier på tværs af kanaler og afdelinger
 • Udarbejde kommunikations- og beredskabsplaner
 • Opsøge gode historier, som kan formidles både internt og eksternt
 • Opdatere og udarbejde nyheder til FDMs intranet samt eksterne kanaler
 • Sikre fokus på hele koncernen i vores aktiviteter

Om dig

Vi forventer, at du har en kommunikationsbaggrund evt. fra PR-bureau eller en virksomhed, hvor du har arbejdet med både intern og ekstern kommunikation, og at du kan dokumentere dine resultater. Du har god forståelse for kommunikation, er god til at formidle og har interesse for forbruger- og trafikpolitik og forstår bilens rolle i samfundet. Du er vant til at fungere som kommunikationsrådgiver og tør udfordre en opgave eller en idé. Vi forventer, at du kan navigere i en organisation, som arbejder interessepolitisk, men som også har en række forretninger, der skal understøttes med kommunikation. Det er en fordel, hvis du har erfaring med at arbejde med intern kommunikation via SharePoint/Teams.

Nogle af de kompetencer, som vi især kigger efter, er: 

 • Du har erfaring med corporate communication og idéudvikling af historier
 • Du er struktureret, imødekommende, fleksibel og serviceorienteret
 • Du kan hurtigt fange en idé og kan tænke den rundt både internt og eksternt
 • Du kan arbejde selvstændigt – men trives godt i teams, hvor alle arbejder mod fælles mål
 • Du trives i et kreativt, redaktionelt miljø med deadlines
 • Du formår at udarbejde en god kommunikationsplan og følge den

Om afdelingen

Kommunikationsafdelingen har ansvar for FDMs interne kommunikation samt redaktionel indholdsproduktion herunder indhold til vores intranet, medlemsmagasinet Motor, FDM.dk, podcast, events og sociale medier. Vi er 16 personer, der brænder for kommunikation, og som sætter en stor ære i at hjælpe hinanden, så vi kører længst muligt på literen. Vi har en ambition om, at vores kommunikation tager udgangspunkt i vores medarbejderes, brugeres og medlemmers behov. Vi stræber efter en åben kultur, hvor vi i fællesskab kan idéudvikle og udfordre vores eksisterende indhold.

FDM som arbejdsplads

Du bliver en del af et stærkt og meget forskelligartet fagligt miljø. Fælles for os alle er, at vi er passionerede omkring mobilitet, drevet af hele tiden at blive bedre og brænder for at yde det bedste for vores medlemmer. Tonen er uformel, og humøret er som regel højt. Der er en stor grad af frihed under ansvar i forhold til udførelse af opgaver, og vi lægger stor vægt på videndeling og at skabe resultater i fællesskab.

I FDM vægter vi fleksibilitet og trivsel højt, og der er mulighed for både at tilgodese arbejds- og familieliv. Vi tilbyder en lønpakke, som matcher dine kvalifikationer inklusiv pensions- og gruppelivsordning samt sundhedsforsikring. Du får selvfølgelig også et medlemskab af FDM, der giver gode rabatter på alt fra delebiler til rustbeskyttelse og rejser med FDM travel. Derudover har du mulighed for at melde dig ind i FDM Team, som løbende afholder medarbejderarrangementer, og som giver adgang til vores motionsrum.

Vi holder til i moderne, nyrenoverede lokaler tæt på Lyngbys centrum, hvor vi i lyse, åbne kontorer hver dag nyder godt af bl.a. kvalitetskaffe, og vores køkken sørger for, at der er lækker, sund og varieret mad til frokost.

Yderligere information

Vi forventer, at du kan starte senest 1. oktober. Vi læser ansøgninger løbende, men forventer først at holde de første samtaler i anden uge i august. Hvis du er interesseret i jobbet, så send os din ansøgning hurtigst muligt. Vi modtager kun ansøgninger via den elektroniske ansøgningsformular.

Har du spørgsmål til jobbet, er du velkommen til at kontakte kommunikationschef Barbara Borre Lange på 45270701.

Om FDM
FDM varetager bilisternes interesser og arbejder for, at det er en positiv oplevelse at være bilist. Vores arbejde tager udgangspunkt i værdierne viden, troværdighed, aktiv holdning og dynamik. Vi er knap 300 medarbejdere fordelt på 26 adresser i hele landet.

FDM er med 269.000 husstande som medlemmer Danmarks største interesse- og forbrugerorganisation. FDM yder juridisk og teknisk bistand i sager om biler og trafik og varetager bilisternes interesse i trafik- og forbrugerpolitiske spørgsmål. FDM arbejder for at fremme trafiksikkerheden, og en del af dette arbejde foregår på internationalt plan i tæt samarbejde med de øvrige landes bilklubber. FDM driver endvidere test og bilsyn, køretekniske anlæg, vejhjælp, forsikringsselskab og har rejsebureauer over hele Danmark.

Læs mere om FDM på www.fdm.dk