Vil du arbejde med visuel kommunikation?

Er du fuld af kreative idéer, og kan du oversætte den gode idé til levende grafik? Så skal du søge den ledige elevplads, vi har i vores kommunikationsafdeling i Kgs. Lyngby.
Mediegrafikerelev

Kommunikationsafdelingen i FDM har ansvar for vores redaktionelle indholdsproduktion herunder indhold til medlemsmagasinet Motor, FDM.dk og sociale medier. Digital kommunikation er vores vigtigste indsatsområde, og vi har en ambition om at få mere interaktiv og visuel kommunikation i spil. Vi er 14 personer, som dagligt arbejder med at nytænke kommunikationen til vores medlemmer og brugere, hvor vi oversætter FDMs fagfolks ekspertise til klar og målrettet formidling. Vi stræber efter en åben kultur, hvor vi i fællesskab kan idéudvikle og udfordre vores eksisterende indhold.

Som elev vil du indgå som en vigtig del i det redaktionelle arbejde, og du vil især spille en rolle ift. at udvikle digital kommunikation, der kan understøtte vores historier og forretninger på alle platforme. Du vil selvfølgelig også blive en del af vores magasinproduktion.

Om dig

Hos os kan du få et designkørekort og lære at arbejde sammen om et redaktionelt produkt. Du kommer til at beskæftige dig med alle FDMs forretningsområder, og derfor skal du være hurtig til at sætte dig ind i ting og være i stand til at understøtte fortællingerne visuelt.

Nogle af de kompetencer, som vi især kigger efter, er:  

 • Du kan hurtigt fange en idé og komme med en kreativ løsning på den
 • Du er nysgerrig og kaster dig gerne ud i det ukendte for at prøve ting af og lære nyt
 • Du kan arbejde selvstændigt – men tør godt bede om hjælp, når der er behov for det
 • Du kan godt lide at idéudvikle, og du er åben over for input
 • Du trives i et miljø med gruppearbejde, hvor der kan være travlt op til deadlines
 • Du er imødekommende, fleksibel og serviceorienteret
 • Du følger med i digitale og grafiske tendenser
 • Du har lyst til at arbejde med infografik og Motion Graphics
 • Du har kendskab til Adobe CC-pakken, i særdeleshed Photoshop, Indesign, Illustrator og After Effects – kendskab til bl.a. Premiere Pro og Audition er også en fordel.

Om jobbet

Du kommer til at indgå i et kreativt redaktionelt fællesskab, hvor fokus vil være på løbende at forbedre den visuelle og digitale brugeroplevelse. Du vil få kollegaer med både kommunikative og grafiske kompetencer, men du skal også kunne søge inspiration i dit eget netværk.

I elevforløbet vil du komme til at prøve kræfter med mange spændende visuelle formidlingsopgaver til tryk, web og sociale medier. Du kommer til at få en god produktionsforståelse og får praktisk erfaring med grundlæggende designprincipper, billedbehandling og brug af typografi og farver. Du vil især komme til at arbejde med grafiske elementer til vores redaktionelle indhold samt til vores kampagner og produkter.

Dine primære opgaver vil være at:

 • Designe og layoute FDMs magasiner og kampagnemateriale
 • Understøtte fortællinger vha. illustrationer internt og eksternt
 • Idéudvikle og bearbejde eksisterende grafiske elementer til digital brug
 • Bistå med kreative input ift. kommunikations- og marketingkampagner

FDM som arbejdsplads

I FDM bliver du en del af et stærkt og meget forskelligartet fagligt miljø, som spænder over journalister, jurister, lobbyister, rejsespecialister, kundeservicemedarbejdere, teknikere og mekanikere for ikke at nævne de kommercielle roller og klassiske stabsfunktioner. Fælles for os alle er, at vi er drevet af hele tiden at blive bedre og brænder for at yde det bedste for vores medlemmer. Tonen er uformel, og humøret er som regel højt.

Som arbejdsplads vægter vi fleksibilitet og trivsel højt, og der er mulighed for både at tilgodese arbejds- og familieliv. Du får selvfølgelig også et medlemskab af FDM. Derudover har du mulighed for at melde dig ind i vores personaleforening, FDM Team, som løbende afholder medarbejderarrangementer, spiller fodbold og giver adgang til vores motionsrum.

Vi holder til i moderne, nyrenoverede lokaler tæt på Kgs. Lyngbys centrum, hvor vi i lyse, åbne kontorer hver dag nyder godt af bl.a. kvalitetskaffe og vores køkken, der sørger for varieret mad til frokost.

Yderligere information

Vi forventer, at du kan starte dit elevforløb hurtigst muligt og kalder løbende til samtale. Hvis du er interesseret i elevpladsen, så send os straks din ansøgning – gerne som et grafisk bud. Send også gerne eksempler på dit tidligere arbejde. Vi modtager kun ansøgninger via den elektroniske ansøgningsformular.

Har du spørgsmål til jobbet, er du velkommen til at kontakte kommunikationschef Barbara Borre Lange på 45270701.

Fakta om FDM
FDM varetager bilisternes interesser og arbejder for, at det er en positiv oplevelse at være bilist. Vores arbejde tager udgangspunkt i værdierne viden, troværdighed, aktiv holdning og dynamik. Vi er 300 medarbejdere fordelt på 30 adresser i hele landet. Hovedkontoret er placeret i Kgs. Lyngby.

FDM er med 260.000 husstande som medlemmer Danmarks største interesse- og forbrugerorganisation. FDM yder juridisk og teknisk bistand i sager omkring biler og trafik og varetager bilisternes interesse i trafik- og forbrugerpolitiske spørgsmål. FDM arbejder for at fremme trafiksikkerheden, og en del af dette arbejde foregår på internationalt plan i tæt samarbejde med de øvrige landes bilklubber. FDM driver endvidere test og bilsyn, køretekniske anlæg, vejhjælp, forsikringsselskab og har rejsebureauer over hele Danmark.