Få rabat på dine billetter som FDM-medlem når du besøger Danmarks Jernbanemuseum

Danmarks Jernbanemuseum

Store oplevelser for hele familien. Prøv fx. det populære minitog, leg på Børnebanegård og besøg det store udendørs lære- og legeområde.

Få 25% rabat på entréen som FDM-medlem. Gælder op til 2 voksne og 3 børn. 

Få 25% rabat som FDM-medlem

Børn under 18 år har fri adgang*

Rabatten gælder for op til 5 personer

Sådan får du 25% rabat på entréen som medlem af FDM

  1. Du opnår rabatten ved forevisning af FDM-fordelskort, NAF Fordelskort og "Show your Card".

Rabatten gælder maks. 2 voksne og 3 børn (5-17 år). Børn under 5 år har altid fri adgang.

*I 2019 har børn og unge (0-17 år) gratis adgang til Danmarks Jernbanemuseum i disse perioder: 2.1-8.2 + 18.2-12.4 + 23.4-15.5 + 20.5-28.6 + 12.8-11.10 + 21.10-30.12 2019.

Se åbningstider

Danmarks Jernbanemuseum
Dannebrogsgade 24
5000 Odense

Find vej til Danmarks Jernbanemuseum

Sommerferieaktiviteter 29. juni - 11. august

Sommerferien på Danmarks Jernbanemuseum byder på mange forskellige aktiviteter for både børn og voksne. Hver dag er der korte fortællinger.

I kan bl.a. opleve museets drejeskive i funktion, komme ind i det ikoniske røde lyntog fra 1935 eller høre om sabotagen af Storebæltsfærgen M/F Sjælland i 1943. Alle dage kan I også komme på tur med det populære minitog, som tager jer rundt i Danmark.

Museets inspektører har fundet ni sjove og anderledes jernbanehistoriske genstande, som er placeret rundt på museet. Leg med og se, om I kan gætte hvad det er. Der er fine præmier på højkant.

Alle aktiviteter er gratis, når entréen er betalt. Museets café er åben alle dage kl. 11-15.

Veterantog for fuld damp i sommerferien

DJBDer er masser af nostalgi og hygge for hele familien, når der tirsdage og lørdage (29.6-10.8) køres veterantog på museets egen strækning. Langt de fleste dage leveres trækkraften af ODIN, museets nybyggede 1:1 kopi af Danmarks første lokomotiv fra 1846, som står klar efter 14 års arbejde.

I uge 29-30 + 10. august kører damplokomotivet HS 415 fra 1901 i stedet for ODIN. En kørsel varer ca. 10 minutter og er gratis, når entréen er betalt.

Aktiviteter for hele familien

Oplev den danske jernbanehistorie på nært hold i den autentiske remisebygning fra 1954. I remisens 21 spor vises en perlerække af ikoniske lokomotiver og vogne, blandt andet Danmarks ældst bevarede damplokomotiv, H40, fra 1868. Kig ind i de royale vogne, oplev rejselivet på 1. klasse og se sneploven, skinnebilen og den orange traktor fra ”Olsen-banden på sporet”. Se også udstillinger om H.C. Andersens togrejser og jernbanesikkerhed. På udearealet finder I en stor drejeskive, vandkran og kulgård.

Kom tæt på historien

I har mulighed for at komme ind i mange af museets lokomotiver og vogne. I kan sidde på træsæderne i den to-etagers Klampenborg-vogn, stå i førerhuset på damplokomotivet fra 1954 og træde ind i postsorteringsvognen. Der er nok til timers fascination og leg i det store museum. Et godt udflugtsmål for hele familien, hvor I kan videregive historier fra en svunden tid til børn og børnebørn. Alle aktiviteter er gratis, når entréen er betalt.

Et eldorado for børnene

De store lokomotiver fascinerer børn i alle aldre. I må gerne røre, lege og gå på opdagelse i de mange vogne og lokomotiver. I kan være lokomotivfører i det store damplokomotiv eller rejse på ferie i en gammel passagervogn. Kun fantasien sætter grænser. De mindste gæster vil elske Børnebanegården, der er en banegård i børnestørrelse. Besøg også legeområdet med skinner, tog og klodser i lange baner. Besøg også det nye legeområde, hvor der er et kæmpe damplokomotiv og et otte meter højt vandtårn. Børnene kan gå på opdagelse i førerhuset og inde i damplokomotivet, hvor de kan udforske, hvordan lokomotivet fungerer med fyrkasse og røgkammer. De kan også kravle op i vandtårnet og få en rutschetur fra toppen.

Med minitog gennem Danmark

Prøv også en tur med minitoget. Det kører hver dag. Enten inde eller ude. Kører I ude, kommer I forbi jernbanehistoriske miljøer i børnestørrelse. Turen starter ved Københavns Hovedbanegård og går over den gamle Lillebæltsbro, gennem en Storebæltsfærge og en lille stationsby, inden I er retur. Minitogene er modelleret efter rigtige tog som MY-lokomotivet og MA-lyntoget.

Forbruger- og købsinformation

FDM er alene formidler af samarbejdet med Danmarks Jernbanemuseum. Alle oplysninger og priser stammer fra Danmarks Jernbanemuseum. FDM kan derfor ikke holdes ansvarlig for eventuelle fejlagtige eller mangelfulde informationer eller betingelser.