Få rabat på dine billetter som FDM-medlem når du besøger Danmarks Jernbanemuseum

Danmarks Jernbanemuseum

Store oplevelser for hele familien. Prøv fx. det populære minitog, leg på Børnebanegård og besøg det store udendørs lære- og legeområde.

Få 25% rabat på entréen som FDM-medlem. Gælder op til 2 voksne og 3 børn. 

Få 25% rabat som FDM-medlem

Børn under 18 år har fri adgang*

Rabatten gælder for op til 5 personer

Sådan får du 25% rabat på entréen som medlem af FDM

  1. Du opnår rabatten ved forevisning af FDM-fordelskort, NAF Fordelskort og "Show your Card".

Rabatten gælder maks. 2 voksne og 3 børn (5-17 år). Børn under 5 år har altid fri adgang.

*I 2019 har børn og unge (0-17 år) gratis adgang til Danmarks Jernbanemuseum i disse perioder: 2.1-8.2 + 18.2-12.4 + 23.4-15.5 + 20.5-28.6 + 12.8-11.10 + 21.10-30.12 2019.

Se åbningstider

Danmarks Jernbanemuseum
Dannebrogsgade 24
5000 Odense

Find vej til Danmarks Jernbanemuseum

Jul på Danmarks Jernbanemuseum Julequiz og juleåbent på Danmarks Jernbanemuseum

Det er morgen den 24. december 1962. Familien Juhl er på besøg hos tante Julie i Jullerup på Nordfyn. De skal med toget til København. Og helst nå frem inden kl. 16. Her kommer mormor og morfar på besøg, og julestegen skal i ovnen. Men drillenisserne har været på spil. Afgangstiderne i køreplanen mangler. Børn og voksne inviteres til at hjælpe familien Juhl med at løse julegåden og sikre julefreden.

Aktiviteten er gratis, når entréen er betalt og løber 30.11-30.12.2019.
 
Bliver ventetiden for lang, har Danmarks Jernbanemuseum åbent lillejuleaften den 23. december kl. 10-16. Skal familien på udflugt i juledagene, har museet også åbent alle dage den 26.-30. december kl. 10-16.

Aktiviteter for hele familien

Oplev den danske jernbanehistorie på nært hold i den autentiske remisebygning fra 1954. I remisens 21 spor vises en perlerække af ikoniske lokomotiver og vogne, blandt andet Danmarks ældst bevarede damplokomotiv, H40, fra 1868. Kig ind i de royale vogne, oplev rejselivet på 1. klasse og se sneploven, skinnebilen og den orange traktor fra ”Olsen-banden på sporet”. Se også udstillinger om H.C. Andersens togrejser og jernbanesikkerhed. På udearealet finder I en stor drejeskive, vandkran og kulgård.

Kom tæt på historien

I har mulighed for at komme ind i mange af museets lokomotiver og vogne. I kan sidde på træsæderne i den to-etagers Klampenborg-vogn, stå i førerhuset på damplokomotivet fra 1954 og træde ind i postsorteringsvognen. Der er nok til timers fascination og leg i det store museum. Et godt udflugtsmål for hele familien, hvor I kan videregive historier fra en svunden tid til børn og børnebørn. Alle aktiviteter er gratis, når entréen er betalt.

Et eldorado for børnene

De store lokomotiver fascinerer børn i alle aldre. I må gerne røre, lege og gå på opdagelse i de mange vogne og lokomotiver. I kan være lokomotivfører i det store damplokomotiv eller rejse på ferie i en gammel passagervogn. Kun fantasien sætter grænser. De mindste gæster vil elske Børnebanegården, der er en banegård i børnestørrelse. Besøg også legeområdet med skinner, tog og klodser i lange baner. Besøg også det nye legeområde, hvor der er et kæmpe damplokomotiv og et otte meter højt vandtårn. Børnene kan gå på opdagelse i førerhuset og inde i damplokomotivet, hvor de kan udforske, hvordan lokomotivet fungerer med fyrkasse og røgkammer. De kan også kravle op i vandtårnet og få en rutschetur fra toppen.

Med minitog gennem Danmark

Prøv også en tur med minitoget. Det kører hver dag. Enten inde eller ude. Kører I ude, kommer I forbi jernbanehistoriske miljøer i børnestørrelse. Turen starter ved Københavns Hovedbanegård og går over den gamle Lillebæltsbro, gennem en Storebæltsfærge og en lille stationsby, inden I er retur. Minitogene er modelleret efter rigtige tog som MY-lokomotivet og MA-lyntoget.

Forbruger- og købsinformation

FDM er alene formidler af samarbejdet med Danmarks Jernbanemuseum. Alle oplysninger og priser stammer fra Danmarks Jernbanemuseum. FDM kan derfor ikke holdes ansvarlig for eventuelle fejlagtige eller mangelfulde informationer eller betingelser.