Registreringssyn - hvis din bil skal indregistreres hos SKAT

Ved et registreringssyn gennemgår vi de samme kontrolpunkter på bilen som ved et almindeligt periodisk syn.

Registreringssyn FDM

Det drejer sig om de dele, der har betydning for sikkerheden. Dvs. styretøj, bremser, lygter, reflekser samt bærende dele, bl.a. hjulophæng, støddæmpere og dæk. Desuden kontrollerer vi bilens miljømæssige stand, f.eks. dens udledning af røg og kulilte samt generelle støj. 

Vær opmærksom på, at et registreringssyn ikke er en totalbedømmelse af bilens generelle kvalitet eller værdi. Ligeledes er det ikke en afdækning af behovet for kommende reparationer. 

Hvornår skal din bil til registreringssyn? 

Du skal til registreringssyn, hvis din bil skal indregistreres i SKATs motorregister. Enten hvis det er første gang, eller den har været afmeldt i over 1 år. 

Registreringssynet er også et krav, hvis du har fået foretaget konstruktive ændringer på bilen. Fx monteret træktøj eller lavet ændringer på fx motor, styreapparat eller den bærende konstruktion. 

Du skal også have bilen til registreringssyn ved ejerskifte, hvis den ikke har en gyldig godkendelse fra et periodisk syn.

Du kan se en uddybning af de situationer, som kræver et registreringssyn her.

Din bil skal gennemgå et registreringssyn, hvis: 

  • Bilen har været afmeldt i over 1 år, og den skal indregistreres igen. 
  • Bilen har været afmeldt under 1 år, det er over 2 år siden, den sidst er synet, og den er over 4 år gammel. 
  • Bilen har fået påmonteret trækkrog. En almindelig bil (under 3.500 kg totalvægt) behøver dog ikke synes, hvis bilen er indregistreret første gang for under 8 år siden, og krogen er monteret af en autoriseret forhandler. 
  • Bilen er importeret brugt fra udlandet. 
  • Bilens månedsdato til periodisk syn ønskes ændret.
  • Bilen skal ejerskiftes, og man ønsker den synet først. Det gælder kun indregistrerede biler, og kun hvis synet foretages mere end 6 måneder før, det er tid til periodisk syn (regnet fra månedsdatoen). 
  • Bilen skifter ejer, og det er over 2 år siden, bilen sidst er synet, og den er over 4 år gammel. 
  • Bilen er indregistreret til veterankørsel, og det er over 8 år siden, den sidst er synet, og den er over 40 år gammel. 
  • Bilen har fået foretaget konstruktive ændringer, f.eks styreapparat, bremser, motor, bærende konstruktion Bilens egenvægt eller køreklar vægt ændres med mere end 50 kg.
  • Bilen ændrer art eller anvendelse. Visse ændringer i anvendelse kræver dog ikke syn.Se nærmere på Trafikstyrelsens hjemmeside

Læs betingelser for FDM test og bilsyn

Pris for et registreringssyn

Medlemspris: 440 kr.
Normalpris: 510 kr.

Har du abonnement på FDM tjekpakke? Bestil tid og brug klip.

Bestil registreringssyn

*Betingelser: Du har 14 dages fortrydelsesret fra bestillingsdato. Ved brugen af klip i FDM tjekpakken inden for de 14 dages fortrydelsesret bortfalder fortrydelsesretten.