Sådan forsikrer du bedst din leasingbil

Leasingbilen skal forsikres med både ansvar- og kaskoforsikring. Vær også opmærksom på, om der i din leasingaftale er inkluderet en tilbageleverings-forsikring.

Leasingbilen skal forsikres med både ansvar- og kaskoforsikring. Vær også opmærksom på, om der i din leasingaftale er inkluderet en tilbageleverings-forsikring.
Viden

En leasingbil skal forsikres som enhver anden bil. Så uanset om du køber eller leaser din næste bil, skal du have en forsikring til den. Forsikring er som udgangspunkt ikke med i leasingaftalen.

Normalt kan du selv beslutte, om du vil nøjes med den lovpligtige ansvarsforsikring. For en leasingbil er der dog krav om, at du har en kaskoforsikring også. Det skyldes, at leasingselskabet vil sikre sig, at de kan få erstattet bilen, hvis den bliver skadet.

Illustration af underoverskriftHvordan er leasingbilen forsikret?

Når du forsikrer en leasingbil, er den dækket på samme måde, som hvis det var en bil, du har købt.

Du bør altid undersøge, om det kan betale sig at udbedre skaderne via din bilforsikring, eller om det kan betale sig at aflevere leasingbilen retur med en skade. Sommetider udbedrer leasingselskabet skaderne billigere, end de takseres til af forsikringsselskabet.

Du skal overveje:

  • Hvad er selvrisiko kontra pris på skade?
  • Hvad takserer leasingselskabet skaden til?

Læs mere: Når leasingbilen skal retur

Hvis din leasingbil bliver totalskadet, er det leasingselskabet, der får udbetalt erstatningen.

Flere og flere af de større leasingselskaber tilbyder en såkaldt tilbageleveringsforsikring. I nogle leasingaftaler er forsikringen inkluderet, i andre leasingaftaler skal du tilvælge forsikringen og betale særskilt for den.

En tilbageleveringsforsikring er en forsikring, der i et vist omfang dækker de skader, der kan opstå på bilen i leasingperioden. Der er ofte en selvrisiko, hvorefter skaderne bliver dækket op til et vist beløb. Med andre ord skal du ikke regne med, at forsikringen dækker fuldt ud, hvis hunden har spist al indmaden i bilen.

Illustration af underoverskriftHvordan undgår du efterregning på leasingbil?

Nogle bilforsikringer dækker også tilbagelevering af leasingbiler. Så før du eventuelt tegner en ekstra forsikring, så undersøg om din almindelige bilforsikring har en dækning.

Sådan undgår du en efterregning for din leasingbil:

  • Læs betingelserne i din aftale grundigt
  • Sørg for, at bilen er nyvasket og rengjort ved aflevering
  • Husk, at alle nøgler skal afleveres med bilen
  • Har du fået udleveret sommer-/vinterdæk, skal de afleveres sammen med bilen
  • Vurder, om du vil anmelde eventuelle skader til dit forsikringsselskab inden aflevering, eller om du efter aftale med leasingselskabet vil aflevere bilen med skader
  • Sørg for at overholde alle service til tiden. Det kan være dyrt, hvis man kommer for sent

Læs også: Top fem skader på leasingbiler

Har du brug for hjælp til privatleasing? 

Husk, at du som medlem af FDM kan få hjælp af juridiske rådgivere, som bl.a. kan gennemgå leasingkontrakten med dig, inden du skriver under.

Få rådgivning