Lovkrav til bilforsikring

Det er et lovkrav, at du som bilejer køber en ansvarsforsikring. Læs her, hvad du i første omgang skal være opmærksom på, når du skal tegne en bilforsikring.

Læs her, hvad du i første omgang skal være opmærksom på, når du skal tegne en bilforsikring.
Viden

Det er et lovkrav, at du som bilejer tegner en ansvarsforsikring. Her kan du læse lidt om, hvordan du kan forberede dig, inden du går til bilforhandleren, og om hvordan selve forsikringen bliver tegnet.

Se også: Tjekliste, når du tegner bilforsikring

Undersøg markedet

I første omgang er det vigtigt at du kigger dig godt om i markedet af bilforsikringer. Der er mange tilbud, og det er vigtigt, at du identificerer det, der passer lige netop dine behov og din pengepung. Og så er du klædt ordentligt på, når du skal underskrive slutsedlen og bilforhandleren spørger, om hvor bilen skal forsikres.

Læs også: FDM Bilforsikring kåret til Bedst i test

At tegne en bilforsikring

Du kan tegne en bilforsikring, når du underskriver slutsedlen. Her skriver du i hvilket forsikringsselskab, bilen skal forsikres. Herefter sender bilforhandleren slutsedlen og forsikringsbevis til det pågældende selskab. Dette kaldes en forsikringsbegæring.
 
Så snart du har begæret en forsikring, er bilen i princippet forsikret. Dette gælder også, selv om det kan tage et stykke tid, nogle gange flere måneder, før forsikringsselskabet får fremsendt en forsikringspolice. Når du modtager forsikringspolicen betyder det, at selskabet har accepteret forsikringen på de i vilkår, de angiver i policen.

Forsikret som medlem af FDM

Som FDM-medlem kan du få et tilbud på alle de gængse privatforsikringer, herunder også bilforsikring. Du kan læse mere her:
 Læs om FDM Bilforsikring

FDM anbefaler også om bilforsikring:

Hvem er dækket af bilforsikringen?

Forsikringen dækker ikke alt