Sådan bliver du elitebilist

Som elitebilist betaler du en lavere pris for din bilforsikring. Der er dog forskel på, hvordan du bliver elitebilist i de forskellige forsikringsselskaber.

Sådan bliver du elitebilist
Viden

Din samlede bilforsikring - både ansvar og kasko - er ofte blandt dine dyreste forsikringer. Hos de fleste forsikringsselskaber kan du dog blive det, man kalder for elitebilist, og dermed betale en lavere præmie og måske endda få bedre vilkår som fx lavere selvrisiko eller ingen præmiestigning ved skader.

At være elitebilist er forsikringsselskabernes måde at belønne de bilister, der kører ordentligt og ingen skader har.

Få tilbud på FDM Bilforsikring

At være elitebilist er forsikringsselskabernes måde at belønne de bilister, der kører ordentligt og ingen skader har.

Forskellige krav til at være elitebilist

Hvordan eller hvor lang tid det tager at blive elitebilist, er der ikke en egentlig standard for. Det er forskelligt fra selskab til selskab. Hos nogle forsikringsselskaber sker det, når du har kørt uden skader i en årrække, hos andre bliver du det automatisk afhængigt af din alder.

Hos de fleste forsikringsselskaber er der dog en eller flere faktorer, som er afgørende for, hvornår du kan blive elitebilist:

  • Din alder
  • Om du har haft skader inden for et antal år. Hvor mange afhænger af forsikringsselskabet.
  • Antal år du har haft kørekort

Derudover har mange forsikringsselskaber en trin-model, som du bevæger dig trinvis op ad mod elitestatus.

Læs mere: Forsikring dækker ikke alt

Husk at give forsikringen et tjek

Udover at du som elitebilist betaler en lavere pris for din bilforsikring, har du ofte også andre fordele. Det kan være, at du har ingen eller lav selvrisiko ved visse typer skader. Eller at du ikke stiger i præmie efter en selvforskyldt skade.

Du kan godt opfylde betingelser for at være elitebilist i ét forsikringsselskab uden at gøre det i et andet selskab.

På samme måde kan de fordele, du opnår som elitebilist i det ene forsikringsselskab være standard i et andet selskab. Der kan også være forskel på, om du mister din elitestatus eller stiger i præmie, hvis du har en skade.

Læs mere: Tjeklist når du køber forsikring 

Tjek din forsikring løbende

Det er ikke afgørende, om du er elitebilist, men derimod, hvad du betaler for din bilforsikring. For selvom du måske er elitebilist i dit nuværende forsikringsselskab, kan forsikringen godt være billigere i et andet selskab. Også selvom du ikke her opfylder kravene til elitebilist. Derfor bør du løbende give din bilforsikring et tjek.

Vælger du at skifte forsikringsselskab, kan du ofte overføre din anciennitet til det nye selskab. Du begynder altså ikke nederst på selskabets trin-model.

Læs mere: Hvem er dækket af din bilforsikring? 

Hvis du får en skade som elitebilist

En skade på din bil kan betyde, at du mister din status som elitebilist. Alt efter hvor stor skaden på bilen er, kan du overveje ikke at anmelde skaden til dit forsikringsselskab og dermed forblive elitebilist.

Det samme gælder, hvis du endnu ikke er elitebilist, men på vej til at blive det, og risikerer, at blive rykket et trin tilbage, hvis du får en skade. Det gælder især, hvis du er en ung bilist.

Læs også: FDM Bilforsikring kåret til Bedst i test