8 nemme trin til at få en ren bil til foråret

Foråret bobler frem, og vinteren skal vaskes af bilen både ude og inde. Med det rigtige udstyr kan du uden sved på panden få den til at funkle. Se, hvordan du skal gøre, i otte korte videoer.

Mand pudser bilrude
Bilist

Det er bare mere behageligt at køre rundt i en bil, der er ren både ude og inde. Benyt de stadig lysere dage til at gøre bilen pæn til foråret. FDM giver dig opskriften på en ren bil.

1. Hvad skal du bruge?

Bilvaskerens værktøjskasse bør som minimum indeholde en spand, en børste, nogle mikrofiberklude i forskellige farver, affedtningsmiddel, fælgrens og et rengøringsmiddel til ruderne.

 

2. Inden bilen køres i vaskehallen

Vaskehallen er god og effektiv, men den kan umuligt komme ind og fjerne skidtet alle steder på din bil. Derfor skal du gøre lidt forarbejde på lakken, fælgene og svære steder.

 

3. Billigt vaskeprogram og den helt store tørretur

Efter turen i vaskehallen skal du at åbne døre og bagklappen og rengøre kanter og false med de vanddråber, der har samlet sig i hjørnerne.

 

4. Gør lakken lækrere

Når du er færdig med vasken, kan du enten blive på puslepladsen eller køre hjem. Uanset hvad du vælger, så er det tid til at gøre noget ved lakken.

 

5. Ud med måtterne og ind med støvsugeren

Nu er bilen blevet ren og fin udvendigt, og det er tid til at se på den indvendigt. Vintermåtterne af plast ud, og sommermåtterne af stof skal frem igen, og hele bilen skal støvsuges.

 

6. Rens vinduer og spejle

Det er naturligvis dejligt med en ren bil, men det allervigtigste er, at du kan se ud på trafikken, når du sidder inde i kabinen.

 

7. Rene flader i kabinen

Så er det tid til fladerne inde i kabinen, hvor det blanke og ru plast og vinyl på paneler og instrumentbord skal have en grundig tur.

8. Fjern pletter og stenslag

Til sidst skal du se efter pletter inde i bilen og gå en tur rundt om bilen og undersøge lakken og ruderne for skader.

Har du brug for plejemidler til bilen?

I FDMshop.dk finder du et bredt udvalg af gode produkter og udstyr til bilpleje. Husk, at du som medlem af FDM handler med rabat.

Besøg FDMshop.dk