Forårsklar bil på et par timer

Vinterens sjap og vejsalt kan være hård kost for bilen. Med blot et par timers puslen med bilen kan du gøre bilen klar til at møde foråret.

Gør bilen forårsklar
Viden

De første varme solstråler varsler forår, og det er tid til at få fjernet det sidste spor af vinteren fra bilen. Klargøringen er en overkommelig opgave for de fleste, hvis man fokuserer på det mest nødvendige.

Gør bilen forårsklar

  1. vask vinteren væk
  2. Tjek for lak- og rustskader
  3. Tjek bilen væsker
  4. På med sommerdækkene
  5. Gør bilen ren indvendig

Find produkter til bilpleje i FDMshop.dk

1) Vask vinteren væk

Vejsalt og våde veje sætter sit præg på bilen gennem vinteren. Det er derfor vigtigt at få bilen vasket grundigt ren.

Du kan køre bilen en tur i vaskehallen, men ved forårsklargøringen skal du sørge for at komme ekstra godt rundt om skærme, paneler og andre kritiske steder, hvor salt og skidt samler sig. Afvask derfor de kritiske steder ved håndkraft før bilen køres ind i vaskehallen.

Læs også: FDMs råd om bilvask

2) Se efter lakskader og rust

Når bilen er ren og tør, bør du tjekke bilen for eventuelle lakskader og rust. Lakskader, stenslag og begyndende rust kan udvikle sig og bør tages i opløbet. Nogle skader kan du selv reparere, mens andre skader måske kræver en ekspert.

Se, hvordan du nemt reparerer lakskader

3) Tjek bilens væsker

Du bør jævnligt tjekke bilens væsker såsom kølervæske, olie og sprinklervæske. Forårsklargøringen er en god anledning til at få tjekket det efter.

Hvis bilen mangler kølervæske eller olie, kan det være tegn på, at den lækker en af væskerne, så vær også opmærksom på eventuelt oliespild eller andet.

Tjek selv olie på bilen

4) Sommerdæk

Forårsklargøringen er en oplagt lejlighed til også at skifte bilens vinterdæk ud med sommerdæk, hvis du føler dig overbevist om, at de glatte vinterveje er overstået for i år.

Før du monterer sommerdækkene, så husk at måle mønsterdybden på dem. FDM anbefaler, at der er mindst 3 mm mønsterdybde på dem. Lovens minimumskrav er 1,6 mm.

Kontroller også at dæktrykket er, som det skal være. Har hjulene indbygget TPMS (dæktrykovervågning), kan det være at hvert hjuls tryksensor skal kalibreres.

Skift selv hjul på bilen

Før du pakker vinterdækkene væk, skal de rengøres. Se også efter om der er skader, og fjern sten og andet, der har sat sig i dækket.

Har du ikke mod på eller tid til selv at skifte til sommerhjul, så kan du booke et hjulskifte hos et dækcenter eller hos FDM.

Hjulskifte hos FDM

5) Indvendig rengøring

Sidste step i din forårsklargøring er den indvendige rengøring af bilen. Start med at lufte bilen godt igennem efter fem måneder med fugt i luften. Ryd op i bilen og fjern vinterudstyret.

Tør bilens indvendige flader af med en hårdt opvredet våd klud. Støvsug bilen grundigt og bank bilens måtter fri for støv. Puds bilens vinduer og spejle. Hvis du vil gøre det ekstra godt, kan du som det sidste smøre bildørenes lister.

I FDMshop.dk finder du masser af udstyr til af klargøre bilen

Find produkter til din bil her

Se i videoen, hvordan du gør bilen forårsklar

 

Grundig klargøring

Vil du gå grundigere til værks med bilvask i hånden, lakpleje og polering, kan du finde inspiration på vores sider om vedligeholdelse.

Læs her: Vedligeholdelse af bilen

Udskriv: Trin for trin liste til den grundige forårsklargøring

Se også hvor du kan få rabat på bilplejeprodukter og hjælp til klargøringen med dit FDM-medlemskab:

Find: Rabatter til bilen