Parkeringsafgift - hvad gør jeg?

Viden

Har du fået en parkeringsafgift, så se her, hvordan du skal forholde dig, hvis du vil gøre indsigelse.

Har du fået en parkeringsafgift, så se her, hvordan du skal forholde dig, hvis du vil gøre indsigelse
Fotograf:
Foto
FDM

Hvis du har fået en parkeringsafgift, så kig efter en ekstra gang, om der skulle være et skilt eller lignende du ikke så, da du parkerede. Har du f.eks. overset et tydeligt skilt, og parkeringsafgiften dermed er berettiget, så betal afgiften hurtigst muligt.

1) Dokumenter parkering

Mener du, at parkeringsafgiften ikke berettiget, så tag billeder af din bils placering, din p-billet eller p-skive, skiltningen i området, etc.

Læs også: Stil din p-skive rigtigt

2) Klag over parkeringsafgift 

Du skal herefter hurtigst muligt klage til den myndighed eller det selskab, der har udstedt afgiften. Sørg for at klage skriftligt, og gør det gerne elektronisk, så du kan dokumentere, at du har indsendt en klage. Du kan også med fordel bede om at få tilsendt parkeringsselskabets dokumentation for forseelsen. Typisk har parkeringsvagten taget billeder af din bil.

Får du svar på din klage, der forklarer hvorfor parkeringsafgiften er pålagt, og du herefter er enig i, at denne var berettiget, så betal afgiften med det samme. Hvis du fortsat mener afgiften er uberettiget, så klag igen skriftligt.

Læs også: Hvad gør jeg, hvis jeg har fået flere afgifter for samme parkering?

3) Skriv evt. til ejeren af parkeringspladsen

Udover at klage til den myndighed eller det selskab, der har udstedt afgiften, kan det i forbindelse med privat parkeringskontrol være en god ide også at skrive til ejeren af pladsen.

Oftest er det ikke parkeringsselskabet, der ejer pladsen, men derimod en butik, et indkøbscenter, et museum etc. Det kan være at ejeren ikke interesseret i utilfredse kunder og derfor vil være behjælpelig med at få annulleret parkeringsafgiften.

Gem alle breve, fotos etc. i sagen, så du til enhver tid kan dokumentere, hvad der er sket.

4) Brug dit FDM medlemskab

Når du har klaget til parkeringsselskabet og hvis du ikke er enig i deres afgørelse, kan du som medlem af FDM få vurderet din parkeringsafgift af vores juridiske rådgivere. Vi vil rådgive dig om, hvordan du skal forholde dig og hjælpe dig videre i forløbet. 

Kontakt FDM Rådgivning

Læs også: Alt om parkering på fdm.dk

Af
FDM
FDM