Sådan kører du længere på en opladning

Mange er nervøse for om rækkevidden er lang nok i en elbil, men ved at følge fire effektive råd, kan du undgå af snyde dig selv for tabt rækkevidde.

Du kan strække rækkevidden ved at tænke dig om før og mens du kører.
Viden

Fordi opladning af en elbil tager længere tid end at tanke benzin, er nogle bilister fortsat bekymret for om rækkevidden rækker. Men du kan selv være med til at forlænge rækkevidden på din elbil ved at køre den rigtigt og forberede dig før turen starter. Følg disse fire råd og stræk rækkevidden på din elbil.

Ved at planlægge hjemmefra, kan du komme sikkert frem. Planlæg ruten

Skal du på langfart, så brug en ruteplanner, hvor dine ladestop undervejs automatisk lægges ind. Med abetterrouteplanner.com taster du f.eks. din bil og dens rækkevidde ind, så foreslås det, hvordan du kommer lettest frem. 

 

Har du for lavt dæktryk, så får du også en dårligere rækkevidde. Tjek vægt og dæk

Kører du med for lavt dæktryk, går det ud over rækkevidden. En feriepakket bil skal ofte have et højere dæktryk, end du kører med i hverdagen. Tøm også bilen for ting, du ikke skal bruge, da al vægt tærer på rækkevidden.

 

Du får længere rækkevidde ved at temperere kabinen før afgang, hvis bilen står til opladning vel at mærke. Varm/køl før afgang

Opvarmning og nedkøling af kabinen forbruger en del strøm, så sæt bilen til at varme/køle kabinen, mens den er sluttet til laderen. Du kan ofte programmere den til at varme/køle til et tidspunkt, eller du kan aktivere det via en app på mobilen. 

 

Farten påvirker forbruget markant, og dermed også din rækkevidde. Kør limousinekørsel

Farten er nok det sted, hvor du kan påvirke rækkevidden mest. Kan du køre 110 km/t. i stedet for 130 km/t., er meget vundet. Kør limousinekørsel: En rolig og glidende kørsel er god for rækkevidden, så hold øje med trafikken forude.