Sådan skifter du elselskab og får lavere elpris

Du kan selv skifte elselskab og få billig el. Elpriser kan have stor betydning, hvis du er ejer af en elbil eller en plugin hybrid.

Sådan skifter du elselskab
Viden

Har du en hjemmelader til din elbil eller plugin hybrid, kan din elpris have betydning for, hvor meget det koster dig at køre i bilen. Ligesom du måske tidligere holdt øje med benzinpriserne, bør du som elbilsejer holde øje med elpriserne.

FDM anbefaler derfor, at du:

  • Tjekker elpriser mindst to gange om året fx via elpris.dk
  • Ser på den samlede pris for el-aftalen og ikke kun kWh-prisen
  • Undersøger mulighed for at bruge flexafregning

Find billig el

Det kan derfor have betydning for dit samlede kørselsregnskab, hvilken el-udbyder du har

Hvis du oplader din elbil eller plugin hybrid fra en privat ladeboks, bruger du den elaftale, du allerede har til husstanden. Det kan derfor have betydning for dit samlede kørselsregnskab, hvilken el-udbyder du har.

Du kan bruge elpris.dk til at finde den el-aftale, der passer bedst til dit forbrug og dine ønsker til leverandør.

Se mere: Tjek priser på elpris.dk 

Elpris.dk er en offentlig sammenligningsportal drevet af Forsyningstilsynet.

Fleksafregning i fremtiden

Nogle el-leverandører tilbyder allerede fleksafregning, som er en mulighed for at lade din elbiler eller plugin hybrid i perioder med billigere el. Du får mulighed for at flytte dele af dit elforbrug til perioder, hvor der er mindre belastning af elnettet og dermed billigere el.

For at kunne bruge fleksafregning skal du have en elmåler, der kan fjernaflæses. Ved udgangen af 2020 skal alle private husstande have sådan en elmåler, men det er ikke et krav, at el-leverandøren tilbyder fleksafregning. Du kan dog skifte til en ny el-levarandør, hvis du vil bruge muligheden for fleksafregning.

Det er gratis at skifte elselskab

Det er gratis at skifte elselskab, hvis du ikke ophæver en aftale inden for en bindingsperiode. Hvis du er privat forbruger, må elselskabet maksimalt binde dig til en aftale i seks måneder.

Privat FDM Ladeboks

Med en FDM Ladeboks installeret kan du oplade din elbil eller plugin-hybrid med den el-aftale, du allerede har i husstanden. Du kan købe eller leje ladeboksen hos FDM.

Se FDM Ladeboks