Tjekliste til køb af brugt bil

Viden

Tag FDM tjekliste med, når du skal se på brugt bil. Når du har fundet en brugt bil, du er interesseret i at købe, er det vigtigt, at du gennemgår den grundigt. Udskriv tjeklisten her.

Husk tjeklisten til den brugte bil.

Der er en række ting, du selv kan undersøge på den brugte bil uden at være bilmekaniker. Tag denne tjekliste med, når du skal kigge på brugt bil.

 

Hent tjekliste til brugt bil

Få testet bilen inden køb

Kun en brugtbiltest kan dog give dig ordentlig sikkerhed for, at bilen ikke lider af skjulte fejl og mangler. Når FDM får biler til brugtbiltest, findes der fejl på 94 pct. af dem (2012-2016). Der er tale om alt fra justeringsfejl til fejl, der kræver større reparation eller udskiftning.

Læs mere: Om FDM brugtbiltest

Husk også slutseddel

Det er vigtigt, at du sætter dig ind i det juridiske omkring dit bilkøbet. Skriv ikke under på en slutseddel, før du er helt sikker på, at bilen er i orden. Din underskrift er nemlig bindende. Hvis du køber bil hos en forhandler, kan du tage "forbehold for FDMs godkendelse"i din slutseddel.

Skriv ikke under på en slutseddel, før du er helt sikker på, at bilen er i orden.

Kan FDM ikke anbefale købet, kan du komme med indsigelse til din købsaftale, hvis du meddeler det til bilforhandleren inden 5 dage efter, at du har underskrevet din slutseddel.

Læs mere: FDM slutseddel

Skal du købe brugt bil? Se hvordan FDM kan hjælpe dig

FDM anbefaler også:

FDMs bilguide med de aktuelle biler på markedet

Undgå kilometersnyd

Tjek bilen for restgæld

Af