Slutseddel til bil, MC og campingvogn

Du kan bruge en FDM slutseddel, både når du handler privat og hos bilforhandler. Få personlig rådgivning og gennemgang af din slutseddel hos FDM.

En slutseddel til bil
Viden

En slutseddel er det dokument, som køber og sælger udfylder i forbindelse med en bilhandel. Uanset om din bilhandel sker privat eller hos en bilforhandler, skal du sørge for at have en udførlig slutseddel. Et bilkøb kan ikke fortrydes, når du først har skrevet under på din slutseddel. 

Du kan dog tage et forbehold for, at FDM kan godkende handlen i din slutseddel, når du køber bil hos en erhvervsdrivende. Den underskrevne slutseddel sender du herefter hurtigst muligt til FDMs rådgivning, som læser den igennem for dig. Er du ikke allerede medlem af FDM, så kan du blive medlem nu og sende slutsedlen ind.

Få hjælp af FDM

Som medlem kan du få læst din slutseddel igennem af FDMs juridiske eksperter. Vi finder alvorlige fejl eller mangler i mere end halvdelden af de slutsedler, vi ser.

Få hjælp til bilkøb

Indsend din slutseddel til FDM

Med en gennemgang af din slutseddel sikrer FDM dig:

  • en juridisk gennemgang af slutsedlen inden 24 timer fra modtagelsen (på den først kommende hverdag)
  • at din slutseddel er lovlig
  • at du ikke bliver stillet dårligt med handlen

Du skal tilføje denne tekst til din slutseddel før du og bilforhandleren skriver under:

Købers underskrift på købsaftalen er betinget af FDMs godkendelse af handlen i dens helhed. Indsigelser skal være meddelt sælger senest fem hverdage efter at købsaftalen er underskrevet

På de tre FDM slutsedler: "tillæg til slutseddel" er forbehold for FDMs godkendelse allerede skrevet ind. Du skal være opmærksom på, at du selv skal indsende den samlede slutseddel til FDM efterfølgende - husk alle sider af din slutseddel.

Læs mere: Her indsender du slutseddel til FDM

Blåt billedbanner

Derfor du skal have tjekket din slutseddel

Blåt billedbanner

Hent en FDM slutseddel

FDM har udarbejdet en række slutsedler, som du kan til bruge, når du skal købe eller sælge bil, motorcykel og campingvogn. 

Du kan vælge at udfylde slutsedlen elektronisk her på siden, før du udskriver den. Hvis du foretrækker at udfylde den i hånden, kan du blot udskrive din slutseddel og derefter udfylde den. Hent slutsedlen her:

Hent FDM slutseddel for bil (pdf)

Bil - privat handel

Bil - køb hos forhandler

Hent FDM slutseddel for motorcykel (pdf)

Motorcykel - privat handel

Motorcykel - køb hos forhandler

Hent FDM slutseddel for campingvogn (pdf)

Campingvogn - privat handel

Campingvogn - (tillæg til forhandlerens slutseddel)

Blåt billedbanner

Det vigtigste ved en slutseddel

 

Blåt billedbanner

Slutseddel med personlig rådgivning

Hvis du allerede er medlem af FDM, er gennemgang af din slutseddel en del af dit medlemskab. Hvis du ikke er medlem, skal du blot oprette et medlemskab samtidig med, at du indsender din slutseddel. Hos FDM rådgivning vil vores juridiske og tekniske eksperter hjælpe dig både før og efter dit bilkøb.

Få fem dages indsigelsesfrist i din slutseddel

Tager du ”forbehold for FDM's godkendelse” i din slutseddel, og FDM ikke kan anbefale købet, kan du komme med indsigelse til din købsaftale. Det skal du meddeler bilforhandleren inden fem dage efter, at du har underskrevet din slutseddel. Du skal sørge for at fremsende det skriftligt til forhandleren, så der ikke senere kan opstå tvivl.

Går du i dialog med forhandleren om en ny købsaftale, bør du også sende den nye aftale til gennemsyn hos FDM. Hvis du ikke reagerer over for forhandleren inden for de fem dage, vil din købsaftale være bindende - uanset om FDM kan anbefale din slutseddel eller ej.

Vær opmærksom på, at FDM ved gennemgangen af slutsedlen ikke har haft mulighed for at se selve bilen, så bilens stand og evt. fejl indgår ikke i vurderingen. Her anbefaler vi, at du får bilen testet.

Du kan altid kontakte FDMs Rådgivning.

Læs mere: Kontakt FDMs Rådgivning

Omregistrering af bilen

Både som privat køber og sælger kan du selv stå for omregistrering af bilen. Det kan gøres hos FDM eller online på SKATs hjemmeside eller med den Ejerskifte-app, Motorstyrelsen har lavet. FDM anbefaler, at køber og sælger omregistrerer bilen sammen - og at det sker, inden køber kører af sted med bilen.

Køber du bil privat, er det dit ansvar som køber, at omregistrere bilen inden for fire hverdage. 

Læs mere: FDMs anbefalinger til omregistrering af bilen

Har du brug for hjælp? 

Som medlem af FDM har du adgang til bilteknisk og juridisk rådgivning også i forbindelse med køb af bil.

Bliv medlem af FDM

Få hjælp af FDM

Som medlem kan du få læst din slutseddel igennem af FDMs juridiske eksperter. Vi finder alvorlige fejl eller mangler i mere end halvdelden af de slutsedler, vi ser.

Er du allerede medlem, kan du kontakte FDMs rådgivning her

Bliv medlem