Guide: Sådan afleverer du privatleasingbilen bedst

Alle privatleasingkontrakter indeholder krav om, hvilken stand leasingbilen skal være i ved tilbageleveringen. Se her, hvad du skal gøre for at undgå ekstraregninger.

Bilist står sammen med mekaniker foran en bil udenfor.
Viden

Tilbagelevering af leasingbiler er det punkt vedr. privatleasing, der har givet anledning til flest henvendelser til FDM.

Det er derfor vigtigt, at du sætter dig grundigt ind i leasingselskabets regler om bilens returnering, allerede inden du leaser den.

Fælles for privatleasingbiler er, at de selvfølgelig bærer præg af at være brugt i nogle år, når de leveres retur.

I mange privatleasingkontrakter er der formuleringer, der kan betyde, at det kan koste dig mange penge at aflevere bilen. Leasingselskabet kan f.eks. kræve, at selv småskrammer skal udbedres.

Illustration af underoverskriftHvordan gør du leasingbilen klar til aflevering?

Tilbageleveringen begynder reelt et par måneder før, kontrakten udløber. Følg disse trin og undgå irriterende efterregninger:

 • Book tilbageleveringen i god tid. Gerne 1-2 måneder før. Leasingaftaler slutter gerne ved månedens udgang, og derfor vil mange gerne booke tid der. Dermed kan du køre i bilen så længe som muligt.
   
 • Læs kontrakten - igen. Hav fokus på tilbageleveringen, så du husker at få alt med. Kig også på leasingselskabets hjemmeside, hvor der ofte er eksempler på, hvilke skader der må være på bilen. Få ordnet evt. større skader i god tid.
   
 • Giv bilen en ordentlig overhaling dagen før aflevering. Kabinen og bagagerum skal være rene og ryddede, og du skal fjerne alle ejendele fra opbevaringsrum (husk sædelommer og rummet under gulvet i bagagerummet). Fjern dine digitale spor fra bilen (bluetooth-opkobling, profiler i bilens set up, adresser i navigation og app-forbindelser).
   
 • Få ordnet papirarbejdet. I udløbsbrevet fra leasingselskabet vil det ofte fremgå, hvad du skal aflevere med bilen. Det gælder f.eks. alle nøgler, servicebog, registreringsattest og evt. ekstra hjulsæt.
   
 • Vask bilen på vej til afleveringen. Ikke dagen før. Alle ridser og buler i lakken skal kunne ses.

Illustration af underoverskriftHvordan afleverer du din leasingbil?

Følg nedenstående råd, når leasingbilen skal retur. De kan være med at gøre problemerne små og få:

 • Sørg for at det er en ekstern, uvildig tredjemand, der undersøger bilen, når du afleverer den.
  De fleste vil være mere trygge, hvis den person, der gennemgår bilen, ikke har en interesse i at finde så mange fejl som muligt, som han bagefter kan kræve betaling for. Sådan er vilkårene automatisk, hvis udbyderen har brugt 
  FDM leasingkontrakten.
   
 • Sørg for, at du har krav på at være til stede under gennemgangen. Og sørg for at være til stede.
  Der sker færre misforståelser mellem dig og leasingselskabet, hvis du er med til gennemgangen. Det har du automatisk krav på, hvis du har privatleaset med en FDM leasingkontrakt. Mange småting bliver drøftet, og du kan få problemet udpeget. Desuden kan du være sikker på, at du ikke pludselig får en regning for skrammer, der er opstået i perioden fra din aflevering af bilen, til den bliver gennemgået.

Hvordan klager du over vurdering af leasingbil?

Der er ikke sikkert, du er enig i vurderingen af bilen, når den skal afleveres. I så fald kan du gøre følgende:

 • Skriv ikke under på, at du er enig
 • Få noteret i dine papirer, hvad du præcis er uenig i, inden du eventuelt underskriver
 • Sørg for at få billeddokumentation eller andet bevis, inden du forlader bilen
 • Kontakt efterfølgende FDMs rådgivning for det videre forløb.

Læs mere: Kontakt FDM rådgivning

Illustration af underoverskriftHvad koster det at aflevere leasingbil med skader?

Normalt kan de fleste skader anmeldes til forsikringsselskabet, men det er ikke altid en god idé at gøre det.

En mindre bule på hver fordør og en kraftig ridse på bageste kofanger vil normalt blive betragtet som tre individuelle forsikringsskader. Altså kan det ende med at koste dig tre gange selvrisiko og tre gange bonustab til følge.

Selvom du har en forsikring med fast præmietrin og uden bonustab, er du ikke nødvendigvis på sikker grund. Forsikringsselskabet kan vælge at opsige dig som kunde, hvis du har for mange skader. Du skal derfor altid regne med, at aflevering af leasingbiler koster penge.

Der findes leasingkontrakter med en såkaldt tilbageleveringsforsikring. Disse forsikringer har dog ofte en selvrisiko, så du slipper ikke helt for udgifter. 

Du kan altid søge råd og vejledning hos FDM, hvis du er i tvivl.

Læs også: Top fem skader på privatleasingbiler

Skal du have tjekket din leasingbil?

Husk, at du hos FDM kan få en uvildig gennemgang af din leasingbil, så du ikke får nogen ubehagelige overraskelser, når du afleverer den til leasingselskabet.

Prøv Tjek-ind hos FDM