Børn på kør selv-ferien

Få tips til, hvordan du med børn i bilen gør en lang biltur sjovere. Forbered kør selv-ferien, hav bil, proviant og underholdning klar, så der er god stemning på bagsædet.

Få tips til, hvordan du med børn i bilen gør en lang biltur sjovere
Viden

Indret bagsædet sikkert og behageligt. Sørg for, at børnene kan sidde godt på turen. Autostole skal være korrekt monteret og tilpasset barnet. Nogle ekstra puder, tæpper og evt et rejsebord kan gøre det lidt mere behageligt på bagsædet.

Det kan være livsfarligt at have ting liggende frit i bilen, hvis der pludselig er brug for en hård opbremsning. Udstyr derfor bagsiden af forsæderne med ryglænslommer, hvor børnene kan opbevare deres legetøj, blade, smartphone, tablets og lignende.

Køb udstyr til turen:
FDMshop.dk

Styr på temperaturen

Hvis bilen er uden aircondition, kan det blive temmelig lunt i bilen, og her er det en god ide at montere solskærme på de bagerste sideruder til at beskytte børnene mod solen. Husk også, at der ofte bliver varmere og mere indelukket på bagsædet - så åbn jævnligt vinduerne bag i.

Hold jævnlige pauser undervejs, gerne ca. hver 2-3 time. Det kan også modvirke, at børnene bliver køresyge.

Mad og drikke

Inden afrejse er det en god ide at sørge for proviant og ikke mindst væske til turen. Husk at medbringe køkkenrulle og evt. vådservietter samt affaldsposer.

Har I en fryseboks, så pak den med mad og drikke, så det kan holde sig friskt og koldt under turen. Det gør det lettere for jer at give børnene noget at spise uafhængig af kørepauser. Hvis ikke det er er elektrisk køleboks, der kan tilsluttes cigarettænderen, kan fryseelementerne tit afleveres til genfrysning på hoteller og campingpladser, så de er klar til dagen efter.

Pauser

Hold jævnlige pauser undervejs, gerne ca. hver 2-3 time. Det kan også modvirke, at børnene bliver køresyge. Find rastepladser med gode sanitære og udendørsforhold, eksempelvis med en god legeplads eller grønt område. Her kan såvel børn som voksne få rørt sig og få brændt noget energi af. Medbring gerne en bold eller frisbee til at lege med. Sørg også for, at familien får klaret et toiletbesøg, inden I kører videre.

Pauserne kan også bruges til at spise, enten ved de udendørs borde og bænke eller evt. på en af de mange restauranter, der ligger i forbindelse med tankstationer langs motorvejen.

Læs også: Få rabat på turen med FDM

Underholdning

Det kan være svært for børnene at forstå de meget lange afstande, og det er derfor en god idé at gøre afstanden synlig for dem. Det kan gøres på forskellige måder. Tag fx en kopi af et kort, hvor hele ruten er med. Med en tusch kan børnene selv tegne ruten ind, efterhånden som man kommer forbi nogle af de større byer.

Film skal ses i bilen - med børn i bilen har man lagt op til de gode filmoplevelser. Her vil det være en god ide at medbringe en eller flere tabletter. Så skal man blot huske at overføre filmene inden afrejse. Det kan være en god ide at medbringe hovedtelefoner, så børnene kan se hver sin film, hvis der ikke lige er enighed om hvad det skal være.

Spil på tablet, alternativt smartphone er også populært tidsfordriv på vejen. Lydbøger kan ligeledes være god underholdning og kan man finde en egnet bog, kan hele familien lytte med. Lydbøger kan lånes på biblioteket på CD eller downloades som podcast.

Selv om det elektroniske udstyr er nummer ét hos børn i bilen, kan en gammeldags fællesleg stadig vække begejstring.

Læs mere: Er bilen klar til kør selv-ferien?