Motorvejsmærkater i Europa

Viden

I mange europæiske lande betaler du motorvejsafgifter for at køre på vejene. Få overblikket over hvor og hvordan du betaler motorvejsafgift i forskellige lande.

Få overblik over hvilke lande hvor du skal betale afgift for at køre på deres motor- og motortrafikveje

Se nedenfor i hvilke af de lande i Europa danskerne oftest kører til, hvor der opkræves betaling for kørsel på vejnettet via mærkater/vignetter.

OBS! Der er ikke indført vejskat i Tyskland endnu. De forventes ikke at træde i kraft foreløbigt.

Se i denne video, hvilke mærkater du skal have med:

 

Østrig
Motorkøretøjer, herunder motorcykler, skal have en motorvejsmærkat for at køre på motor- og motortrafikveje.

FDM forhandler hhv. 10 dages og 2 måneders mærkater til biler. Til motorcykler forhandler FDM dog kun en 2 måneders mærkat. Der skal ikke bruges ekstra mærkat til anhænger.

Køb motorvejsmærkat til Østrig i FDMs netbutik

Østrig har også indført en såkaldt e-vignette, som er en digital motorvejsmærkat. Bestiller du en e-vignette, skal du være i god tid. Fra bestillingstidspunktet går der nemlig 18 dage, før din e-vignette aktiveres. Det skyldes særlige regler i Østrig.

Køb her: e-vignette til Østrig 

Schweiz
Alle køretøjer, også motorcykler, skal benytte motorvejsmærkat, for at køre på motor- og motortrafikveje. Der findes kun en type mærkat, som gælder i 14 mdr. - det vil sige december måned, hele kalenderåret derefter og januar måned. Motovejsmærkaten dækker hele motorvejs- og motortrafikvejsnettet.

Hvis du medbringer campingvogn, skal du bruge 2 mærkater.

Køb motorvejsmærkat til Schweiz i FDMs netbutik

Tjekkiet
Der betales for kørsel på motor- og motortrafikveje via mærkat. FDM forhandler mærkater til hhv. 10 dage og 1 måned. Motorcykler skal ikke betale afgift, ligesom anhængere heller ikke behøver ekstra mærkat.

Køb motorvejsmærkat til Tjekkiet i FDMs netbutik

Slovenien
Køretøjer med en tilladt maksimal vægt på 3500 kg betaler for kørsel på motor- og motortrafikveje via vignette. Også motorcykler skal have en vignette. Der kræves ingen ekstra vignette til campingvogn, heller ikke selv om vogntogets samlede totalvægt overstiger 3500 kg.

Køb motorvejsmærkat til Slovenien i FDMs netbutik

Vejafgift i Europa

Der er en del lande i Europa, hvor du udover at betale for at køre på motor- og motortrafikvej også betaler på andre udvalgte vejstrækninger. Enkelte lande har også indført betalingsring. Vær også opmærksom på, at der kan være særskilt betaling ved tunneller og broer. Vejafgifter afregnes ofte på stedet.

Få et samlet overblik over hvilke lande, der har vejafgifter eller brug FDMs ruteplan til at få et overblik.

Se her: lande med vejafgifter

Af
FDM
FDM