Parkeringsklagenævn til private p-afgifter

Parkeringsklagenævn kan behandle din klage over parkeringsafgifter, der er givet på private områder. Du skal klage over afgiften til parkeringsselskabet, før du kan gøre brug af parkeringsklagenævnet.

Parkeringsklagenævn til private p-afgifter
Viden

Parkeringsklagenævnet kan behandle klager over parkeringsafgifter, der er givet på private områder. Du kan bruge parkeringsklagenævnet, hvis du allerede har klaget til parkeringsselskabet, som har afvist din klage eller hvis de har undladt at reagere på din klage inden for tre måneder.

Du kan bruge parkeringsklagenævnet, hvis du allerede har klaget til parkeringsselskabet, som har afvist din klage

Skriv til parkeringsklagenævnet

Mener du fortsat at parkeringsafgiften er givet uretmæssigt, kan du sende en klage til parkeringsklagenævnet med en kopi af din oprindelige klage til parkeringsselskabet og deres fastholdelse af kravet. Klager du, hvor du ikke har modtaget svar fra parkeringsselskabet inden tre måneder, skal du også huske at vedhæfte kvitteringsmailen.

Husk, du kun kan indsende klager over parkeringsafgifter, der er udstedt efter 1. juli 2018.

Indsend klage til parkeringsklagenævn her

Gebyr for at klage

Det koster et gebyr på 175 kr. at få behandlet din sag hos Parkeringsklagenævnet. Får du medhold i din klage, får du dit klagegebyr igen.

Sådan gør du ved privat p-afgift

  1. Dokumenter din parkering
  2. Klag over parkeringsafgift til p-selskabet
  3. Ved afslag eller manglende svar inden for tre måneder kan du sende sagen i Parkeringsklagenævnet

Parkeringsklagenævnet består af en formand, som er dommer.

Forbrugerne er i nævnet repræsenteret af FDM og Forbrugerrådet Tænk.

Behandler ikke offentlig parkeringsafgifter

P-afgifter, der er pålagt af politi og kommuner, behandles fortsat ved domstolene og kan altså ikke behandles af Parkeringsklagenævnet.

Uanset om du har fået en parkeringsafgift på offentligt eller privat område, kan du altid tage FDMs jurister med på råd. Du vil som medlem af FDM kunne få vurderet din parkeringsafgift af vores juridiske rådgivere. Vi vil hjælpe dig med at vurdere afgiften og rådgive dig om, hvordan du skal forholde dig og hjælpe dig videre i forløbet.

Kontakt FDM

Et parkeringsselskab skal være tilmeldt parkeringsklagenævnet for at kunne udstede parkeringsafgifter. Det skal også fremgå tydeligt af din parkeringsafgift, hvordan du kan klage over afgiften.  

Læs mere: Parkeringsklagenævnets hjemmeside