Oversigt: Alle FDMs dæktest

Har du brug for nye dæk til din bil? Her får du adgang til FDMs mange test af sommerdæk og vinterdæk. Find de bedste dæk til din bil.

Se nyeste dæktest af sommerdæk og vinterdæk samt dæktest fra tidligere år her.
Viden

Her finder du test af mere end 350 dæk, som FDM har testet i år og tilbage til og med 2017. Du finder test af dæk i populære størrelser fra gængse mærker som Bridgestone, Goodyear, Michelin, Dunlop, Pirelli, Continental og Firestone, men også fra mange andre dækmærker.

Vi tester dækkene på mange forskellige parametre, og giver på baggrund af disse deltest en samlet vurdering.

Vi uddeler stjerner, hvor seks stjerner er topkarakter.

Det fremgår af søgemodulet, hvor mange stjerner dækket har opnået i vores test, og om der er tale om en testvinder. 

Søg her: Find dæktest fra FDM

Du søger ved at indtaste tekst i feltet "Søg". Du kan søge på det, der er mest relevant for dig: f.eks. dimensioner, mærke, navn mv. Du kan også vælge blot at scrolle i søgemodulet eller klikke på de enkelte kategorioverskrifter for at sortere i indholdet. 

Hvis du ønsker at se mere specifikke testdata på et dæk, du er interesseret i, kan du klikke på dæknavnet (gælder for dæktest fra 2019 og nyere). Det vil bringe dig til en side, hvor du blandt andet kan blandt læse, hvor mange point dækket har fået mht. køreegenskaber, dækstøj, forbrug, slidstyrke eller andre kriterier, du vægter højt, når det kommer til dækvalg. Siden åbner i et nyt vindue.

Hvis du læser denne artikel på mobil, kan det betale sig at vende telefonen vandret, så får du et bedre overblik over kategorierne i søgemodulet.

Skillestreg

Test af sommerdæk (og helårsdæk)

Skillestreg

Test af vinterdæk (og helårsdæk)

Skillestreg

Hvilket dæk skal jeg vælge, hvis jeg vil have det bedste?

Vi peger i vores test på det bedste dæk, som vi dermed kårer som testvinder. Men du behøves ikke nødvendigvis stirre dig blind på testvinderen – et andet dæk med en topplacering i testen kan måske være lige så interessant for dig. Læs derfor også den korte opsummerende testomtale i søgemodulet, og klik dig evt. videre til selve artiklen, hvor du også kan se de tildelte testpoint i testkategorierne. Dermed er det muligt at dykke ned i, hvilke særlige egenskaber, dækket har. 

Alle dæk med fire stjerner eller derover er dæk, vi har vurderet, er bedre end gennemsnittet.    

Oplever du, at det af forskellige årsager ikke er muligt at anskaffe testvinderdækket, er vores råd at vælge et andet dæk blandt de bedst placerede i testen.

Hvad betyder tal og bogstaver på dækket?

På alle dæk finder du en række tal og bogstaver, der for den uindviede kan virke som det rene volapyk. Det er det naturligvis ikke. Ved du, hvad du skal kigge efter, så giver tallene og bogstaverne en genvej til et lynhurtigt overblik over, hvilke dimensioner, egenskaber, godkendelser mv. dækket har.  

Bliv klogere på, hvad tallene og bogstaverne fortæller om dækket i vores artikel om emnet.   

Læs mere: Forstå informationerne på dæk

Hvad gør du, hvis din dækstørrelse ikke er testet?

Det er meget omkostningstungt at udføre dæktest som disse, og derfor kan vi desværre ikke teste alle dækstørrelser og -fabrikater. Men vi bestræber os på at vise så bredt et udvalg som muligt. De udvalgte dæk repræsenterer en både hyppig forekommende dækstørrelse, og også de oftest solgte dækfabrikater. Derudover har vi også taget særlige lavprisdæk med i testen, så vi kan se, hvad man får, hvis man alene går efter prisen.

Hvis den dækstørrelse, du har brug for, ikke er testet, kan du stadig bruge resultaterne i dæktesten som en form for vejledning. Oftest vil størrelser, der ligger meget tæt op af de testede dæk, besidde meget lignende karakteristika, så en test af et dæk i en "nabo-størrelse" kan i mange tilfælde anvendes som "et fingerpeg" for, hvordan dækket vil opføre sig. Der er naturligvis undtagelser hertil.

Som medlem af FDM kan du altid kontakte vores tekniske rådgivere med spørgsmål omkring dækstørrelse og valg af dæk til din bil.

Se video: Sådan skifter du hjul

Har du brug for hjælp?

Som medlem kan du få rådgivning om valg af dæk til din bil og dine behov. Du kan også få kontrolleret bilens dæk. Desuden har du adgang til særlige rabatter på dæk og hjulskifte.

Bliv medlem