Test af cykelholdere til flere cykler

Der er stor forskel på pris, sikkerhed, brugervenlighed og finish. Det viser FDMs test af ni cykelholdere, der kan rumme mindst tre cykler.

FDM har her testet ni forskellige modeller af cykelholdere
Viden

Har du en bil med trækkrog, er det muligt at spænde en cykelholder fast til krogen, hvor op til tre eller fire cykler kan stå sikkert og forsvarligt under kørslen.

De særlige cykelplatforme fås i mange ver­sioner. Vi har her testet ni modeller. 

Køb cykelholder på FDMshop.dk

Hold øje med vægten på både cykel og holder

Nogle er lækkert udformet og leveres færdigsamlet, klar til brug, mens andre kræver den lille mekanikereksamen, da man skal samle alt fra bunden. De bedste er udformet i lækre letvægtsmaterialer, mens andre er klodset bygget med en meget høj vægt til følge. 

En tung cykelholder er svær at montere på bilen, og den mindsker samtidig den vægt, man kan transportere

En tung cykelholder er svær at montere på bilen, og den mindsker samtidig den vægt, man kan transportere, når man skal overholde bilens vægtgrænser. Særligt elcykler er tunge og kan derved være svære at holde inden for den tilladte lasteevne, som ofte er 75 kg på krogen.

Vejer holderen f.eks. selv 30 kg, er der kun 45 kg til rådighed, og nogle biler må kun have op til 50 kg spændt på krogen.

Den dyreste cykelholder er også den, der vinder testen. Den er fra tyske Uebler og koster 6.200 kr., mens den billigste – den fra Bullwing til 2.400 kr. – også er den dårligste. 

Læs også: Guide til at vælge cykelholder

Testet på bane

Enkelte af holderne er som udgangspunkt beregnet til bare to cykler, men kan udvides til tre cykler med et udvidelsesmodul. 

I vores test har vi medtaget dette modul, så alle er sammenlignelige med plads til tre cykler.

Testen omfatter en vurdering af holdernes funktion, sikkerhed og design, og særligt sikkerheden er interessant, da enkelte produkter på dette område skuffede med manglende styrke ved kørsel på bane eller ved en simuleret kollision. 

Læs også: Sådan er reglerne for superelcykler - speed pedelec

Vurderingen af holdernes funktion omfatter fastspænding af holderen på bilen og fastspænding af cyklerne på holderen, mens designdelen omfatter vurdering af bl.a. lygter, låse og elkabler samt muligheden for at vippe holderen, så man kan komme ind i bagagerummet. 

Læs også: Bestil den 3. nummerplade i god tid

Cykelholderne er vurderet på en skala fra 1-6 stjerner.

Testresultat
Model Pris (kr.) Vægt (kg) Design Funktion Sikkerhed Samlet
Uebler i31 (TESTVINDER) 6.199 16,4 ***** ***** **** *****
Thule VeloSpace XT 3 3.499 23,5 **** ***** ***** ****
Eufab Premium 3 3.144 22,5 **** **** **** ****
Yakima FoldClick 3 4.695 18,8 **** ***** ** ****
Atera Strada Sport M3 3.299 20,5 **** **** **** ****
Westfalia BikeLander* 5.721 22,3 **** *** **** ****
Mft BlackPower* 2.774 30,6 *** *** ** ***
Menabo Alphard Plus 2.514 18,2 *** *** *** **
Bullwing SR3 Plus 2.400 17,3 *** *** ** **

Priserne er indhentet juni 2019. FDM forhandler Thule og Atera, og her er det medlemspriser, vi har angivet.
*) Testet med udvidelse til tre cykler. 

Uebler i31

Uebler i31
En holder uden svage sider. Den letteste af alle. Leveres færdigsamlet. God funktion,
sammenklappelig. Stort tilbehørsprogram. 5 stjerner.

Thule VeloSpace XT 3

Thule VeloSpace XT3
En holder uden svage sider. Man skal selv montere holderne. Bedste resultat i sikkerhedstesten. Lækker finish. Kan bruges til fire cykler. Let at vippe, når man skal ind i bagagerummet. Ret tung konstruktion. 4 stjerner.

Eufab Premium 3

Eufab Premium 3
Meget let at montere på bilen. Let at vippe, når man skal ind i bagagerummet. God plads til cyklerne. Ret tung konstruktion. (Identisk med Bosal – Traveller III). 4 stjerner.

Yakima FoldClick 3

Yakima FoldClick 3
Let at montere på bilen. Ikke overbevisende i sikkerhedstesten, hvor den viste svagheder ved crashtest. 4 stjerner.

Atera Strada Sport M3

Atera Strada Sport M3
Op til fire cykler med udvidelsesmodul. De sidder ret tæt, hvilket kan genere ved brede elcykler. Lidt svær at fastspænde på bilen. Cyklerne kræver også ekstra opmærksomhed. 4 stjerner.

Westfalia BikeLander

Westfalia BikeLander m. udvidelse
Ret omstændeligt at samle udvidelsesmodulet. Den er let at montere på bilen, men fylder meget, da den ikke kan klappes sammen med modulet på. 4 stjerner.

Mft BackPower

Mft BackPower
En meget tung holder, der dermed kun har begrænset lasteevne. Holderen til cyklerne er spinkel, og det viser sig ved crashtesten, hvor holderen ikke opnåede en god karakter. 3 stjerner.

Menabo Alphard Plus

Menabo Alphard Plus
Man skal selv samle holderen, hvilket ikke er enkelt. Kvaliteten er ringe, og i det hele taget er produktet ikke anbefalelsesværdigt på grund af dårlig kabelføring og ringe funktion. 2 stjerner.

Bullwing SR3

Bullwing SR3
Der er en maks.-grænse på 20 kg pr. cykel, og det begrænser muligheden for transport af elcykler. Funktionen er mangelfuld, og sikkerheden ringe. Køb kan ikke anbefales. 2 stjerner.