Test af tagbokse 2020

En tagboks kan være en god løsning, hvis bilen er for lille til familiens oppakning, Men pas på, for ikke alle tagbokse er lige gode, og der er også stor forskel på brugervenligheden. FDM har testet fem populære tagbokse.

Tagbokstest 2020
Viden

Mange biler er i dag forberedte til tagbøjler, der kan håndtere en tagboks. Med et ekstra ’bagagerum’ på taget bliver der plads til familien og al nødvendig bagage. De længste tagbokse kan endda bruges på skiferier, hvor skiene har en naturlig plads på taget.

I takt med at tagboksene er blevet mere efterspurgte, er antallet af smarte tagbokse steget. FDM har derfor valgt at teste et større antal tagbokse for at kortlægge egenskaberne, så du har lettere ved at vælge en boks, der både er sikker og nem at bruge. 

Sådan klarede tagboksene sig i test

I Danmark har vi ikke så mange producenter at vælge mellem, idet markedet drives af store spillere såsom Thule og Mont Blanc.

Men det skal vi ikke være kede af, for testen har vist, at de tagbokse, der var med i testen, men som ikke forhandles herhjemme, var af meget ringe karakter. Vi har derfor kun medtaget de fem tagbokse, der på testtidspunktet (2020) forhandledes i Danmark:

Testens resultat viste, at alle fem bokse var sikre at bruge i praksis. Der er forskelle i størrelse, pris og montering, men ingen af dem falder igennem i de hårde test.

Kør sikkert med tagboks

Det vigtigste mht. sikkerheden ved kørsel med tagbokse er, at du overholder producentens anvisninger for både fastspænding af boksen til bilen og for fastspænding af bagagen i boksen. Derudover er det vigtigt, at du ikke overskrider de maksimale vægtgrænser for bagagen.

Læs mere: Montering og pakning af tagboks

Brug for en tagboks?

I FDMshop.dk finder du et bredt udvalg af gode produkter til bilen, herunder også tagbokse.

Besøg FDMshop.dk