Så lidt må der være i traileren

En del bilister kommer let til at overlæsse traileren, da der ofte kan være mere volume end vægt på traileren. Se her, hvor meget – eller måske i virkeligheden hvor lidt – du lovligt og forsvarligt kan laste på traileren.

En del bilister kommer let til at overlæsse traileren, da der ofte kan være mere volume end vægt på traileren.
Viden

Ikke nok med, at det er ulovligt at køre med for tungt læs på traileren,  det er også farligt. Traileren er ofte forsynet med dæk af ringe kvalitet, der endda kan være i dårlig stand efter at have stået længe.

Læsset på traileren bidrager desuden til ustabile køreegenskaber, og især trailere uden bremser får forlænget bremselængde.

Bøde for overlæs

Hvis du bliver stoppet med en for tungt lastet trailer, kan du risikere at få en bøde. Størrelsen afgøres af, hvor mange procent overvægt, der er på traileren. Bøden er 75 kr. pr. procent overvægt, dog mindst 1.000 kr.

Sådan læsser du din trailer

Se hvordan du kobler traileren rigtig på bilen

På traileren sidder ofte et skilt med information om totalvægt og lastevægt.

Vurderer politiet desuden, at vogntoget er til fare for færdselssikkerheden, kan du få en betinget frakendelse af kørekortet. De to ting kan også kombineres.

Det er som regel ikke svært at finde ud af, hvor meget traileren må lastes med. På traileren sidder ofte et skilt med information om totalvægt og lastevægt.

Se skilt og forklaring her

Så lidt må der være

Der er ofte plads til en del mere på traileren, end dens lastevægt kan holde til. Fliser fylder eksempelvis ikke meget på en trailer, men på en gennemsnitlig havetrailer kan der fx kun ligge 18 fliser (40x40), hvis lastevægten er 325 kg.

Er du i tvivl om, hvad materialerne i havecenteret eller byggemarkedet vejer, så spørg på stedet.

Brug FDMs beregner og se, hvor meget du må køre med

Se nedenfor eksempler på, hvor meget der ca. kan læsses på en trailer med en lastevægt på 325 kg. Vær opmærksom på, at fx vådt grus eller våde lægter vejer mere end tørre:

18 fliser (40x40 cm)
18 fliser (40x40 cm)

 

18 sække muldjord (50 l)
18 sække muldjord (50 l)

 

52 tørre lægter
52 tørre lægter

 

36-40 skovlfulde tørt grus
36-40 skovlfulde tørt grus

Køb udstyr til traileren hos FDM:

Besøg FDMshop.dk