Så lidt må der være i traileren

En del bilister kommer let til at overlæsse traileren, da der ofte kan være mere volume end vægt på traileren. Se her, hvor meget – eller måske i virkeligheden hvor lidt – du lovligt og forsvarligt kan laste på traileren.

Kvindelig bilist er ved at læsse sin trailer med haveaffald.
Viden

Det er både farligt og ulovligt at køre med for tungt læs på traileren. Den er ofte forsynet med dæk af ringe kvalitet, der endda kan være i dårlig stand efter at have stået længe.

Læsset på traileren bidrager desuden til ustabile køreegenskaber, og især trailere uden bremser får forlænget bremselængde.

Illustration af underoverskriftHvad er bøden for overlæs med trailer?

Hvis du bliver stoppet med en for tungt lastet trailer, kan du risikere at få en bøde. Størrelsen afgøres af, hvor mange procent overvægt, der er på traileren. Bøden er 75 kr. pr. procent overvægt, dog mindst 1.000 kr.

Vurderer politiet desuden, at vogntoget er til fare for færdselssikkerheden, kan du få en betinget frakendelse af kørekortet. De to ting kan også kombineres.

Det er som regel ikke svært at finde ud af, hvor meget traileren må lastes med. På traileren sidder ofte et skilt med information om totalvægt og lastevægt.

Læs mere: Se skilt og forklaring

Illustration af underoverskriftHvor meget må der være i en trailer?

Der er ofte plads til en del mere på traileren, end dens lastevægt kan holde til. Fliser fylder eksempelvis ikke meget på en trailer, men på en gennemsnitlig havetrailer kan der f.eks. kun ligge 18 fliser (40x40), hvis lastevægten er 325 kg.

Er du i tvivl om, hvad materialerne i havecenteret eller byggemarkedet vejer, så spørg på stedet.

FDM har også udviklet en beregner, der kan vise, hvor meget du må køre med.  

Prøv trailerberegner

Herunder kan du se eksempler på, hvor meget der ca. kan læsses på en trailer med en lastevægt på 325 kg. Vær opmærksom på, at f.eks. vådt grus eller våde lægter vejer mere end tørre:

 

Brug for udstyr til din trailer?

Husk, i FDMshop.dk kan du købe udstyr til din trailer som f.eks. transportnet, remme og stropper. Køb udstyr til trailer