Brug medlemsfordel: Lygte- og batterikontrol

Som en del af dit FDM-medlemskab kan du få dine bils lygter og startbatteri kontrolleret - så du kan køre aftenen sikkert i møde.

En bil uden lys i baglygterne i mørke eller tæt regn kan skabe farlige situationer i trafikken. Ud over trafiksikkerheden kan det også koste dig en bøde på 1.000 kr., hvis du mangler lys på bilen eller ikke har det korrekte lys tændt.

Kører du især kortere ture, skal du være ekstra opmærksom på bilens batteri og dets kapacitet. Det er nemlig ikke sikkert, at batteriet når at lade ordentligt op, og det vil på sigt reducere batteriets holdbarhed.

Sådan bestiller du lygte- og batterikontrol

  1. Bestil tid til lygte- og batterikontrol (husk at logge ind for at opnå en pris på 0 kr.).
  2. Du kan se dit nærmeste FDM test og bilsyn-center. Find din synshal
  3. Aflevér din bil i det valgte test og bilsyn-center. Kontrollen tager 15 minutter.
  4. Mens du venter, kan du hygge dig med kaffe og gratis wi-fi. Du er også velkommen til at se med under kontrollen.
  5. Efter kontrollen får du udleveret en rapport og anbefalinger til eventuelle reparationer af din bils startbatteri og lygter.

OBS! Hvis du har en elbil med et 12-volts batteri, så er det kun muligt at teste dette. Man kan ikke få testet elbilens højvoltsbatteri. 

Batteri- og lygtekontrol kan anvendes på alle privatbiler, hvor en af de privatperson i husstanden, der er dækket af medlemskabspakken, også er registreret som ”indehaver af registreringsattesten” eller som bruger af bilen. FDM har ret til at bede dig om en kopi af din registreringsattest.

Læs betingelserne for lygte- og batterikontrol

Det får du tjekket ved lygte- og batterikontrol

  • kontrol af lygteindstilling
  • kontrol af lygtefunktion
  • kontrol af startbatteriets fysiske tilstand
  • kontrol af startbatteriets ladetilstand

Kontrol af startbatteriet forudsætter, at batteriet kan kontrolleres, uden at der skal foretages adskillelse/afmontering af dele.