VW Tiguan – klar til kamp mod mindre brødre

Den mellemstore VW-SUV er klar i en faceliftet udgave. Der er skruet op for udstyret, og snart fås den som plugin-hybrid og i en tørstig R-udgave. Kan den nu konkurrere med de mindre SUV'er fra VW?

VW Tiguan set forfra
Forpremiere

Motor mener

VW Tiguan er en dejlig allround-SUV perfekt til familiebrug. Det fire år gamle design virker ikke just moderne, men den er gennemarbejdet og generelt med meget udstyr.

ISHØJ Tiguan er en klassisk, kantet SUV, der globalt set er VW’s bedst sælgende model, og som har haft stigende salgstal lige siden lanceringen i 2007.

I Danmark har den ellers populære SUV tabt terræn presset af T-Roc og T-Cross, og er i år kun den ottende mest solgte VW-model. Men nu får bilen en større opfriskning, fire år efter at den nuværende anden generation blev lanceret.

Det er ikke noget meget stort facelift, men der er kommet en del nye funktioner i bilen, og de dyrere versioner har fået temmelig meget lækkert standardudstyr.

VW Tiguan kabine
Førerpladsen er – til dels afhængig af udstyrsvariant – opgraderet med nyt rat med berøringsfølsomme taster, 10 tommer digitalt instrumenthus og elektronisk styret trezoners klimaanlæg. De to usb-stik er nu af den nye C-type.

Beskedent motorprogram

For kendere er det nemt at se, at fronten er fornyet med ny kofanger og en bredere og dybere grill. Forlygterne er som standard adaptive (matrix) på Elegance og R-line-versioner. Disse to – med ekstra pynt og større hjul – virker mere elegante end den noget uanseelige grundmodel, Life.

De to versioner med højt udstyrsniveau nyder også godt af den nye, standardmæssige Travel Assist, der i andre nye VW-modeller har vist sig god til at følge fartgrænser, kurver m.m. af sig selv og kan assistere føreren med styring, bremsning og acceleration op til 210 km/t.

Motorprogrammet er beskedent af en VW at være: 150 hk benzin og 150 eller 200 hk diesel. Dieselmotorerne er opdateret med væsentlig renere udstødning.

VW Tiguan bagsæde
Med god plads og friskluftdyser er der fine forhold på bagsæderne.

Fine forhold på bagsædet

Der er sket mere med bilens elektronik. Tiguan har bl.a. fået nydesignet multifunktionsrat med berøringsfølere, og betjeningen af klimaanlægget sker nu via en elektronisk enhed i stedet for almindelige knapper. Infotainmentsystemet har indbygget eSim-kort til kommunikation.

Instrumenthuset er fuldt digitalt undtagen i grundmodellen, og alle versioner har navigation med den mindste skærm som standard.

Køreegenskaber og komfort er uændrede.

Læs også: Motors gruppetest af 10 populære SUV'er

Ved faceliftet udgår den forlængede, syvpersoners udgave, Allspace. Den mexicansk byggede version fik dermed et kort liv på blot tre år.

Men i det mindste er der rigtig god plads ved bagsædet i standardmodellen, og i alle versioner er der ikke blot luftdyser til bagsædet; man kan også justere temperaturen separat heromme.

VW Tiguan bagagerum
Bagagerummet er på 615 liter.

Miljøvenlig og sportslig udgave på vej

Mildhybrid-teknik, som det kendes fra bl.a. Golf, har ikke fundet vej til den fornyede Tiguan. Men en plugin-hybrid er klar lige efter nytår. Det har endnu ikke været muligt at prøve denne variant, og VW tør p.t. ikke sætte en pris på opladningshybriden.

Desuden kommer Tiguan for første gang som R-model. Det er et renlivet benzinbæst med 320 hk.

Prisen begynder ved 395.000 kr. for den mest populære motorvariant, 1.5 benzin med 150 hk, mens et mere oplagt valg med automatgear og Elegance-udstyr koster fra 470.000 kr.

Tiguan er en ægte SUV med mulighed for firehjulstræk, men det er danske kunder ikke interesseret i. Kun fire procent af det danske 2020-salg er 4Motion-versioner. Her begynder prisen ved 560.000 kr. med 200 hk diesel.

Læs flere bilnyheder

 

VW Tiguan set bagfra

VW Tiguan

14,3 km/l
Benzin
470.000 kr.
 • Udstyr
 • Plads
 • Mulighed for el
 • Mekanisk gearvælger
 • Ikke tre års garanti
Luk
Vis flere data

Fabriksdata

 • Motor
  1.5 – 4 cylindre
 • CO2 udledning
  159 g/km
 • Effekt
  150 hk
 • Moment
  250 Nm
 • Topfart
  200 km/t.
 • Acc. (0-100)
  9,2 sek.
 • Køreklar vægt
  1.500 kg
 • Maks. påhængsvægt
  1.300 kg
 • Bagagerum
  615 liter
 • Akselafstand
  268 cm
 • Garanti (bil/lak/rust)
  2 / 2 / 12
 • Mål
  L:451 cm B:184 cm H:168 cm

Sikkerhed

2016
Luk