Cupra Born – Spændstig spansk elbil

Med udgangspunkt i VW ID.3 har det spanske bilmærke Cupra skabt en flot og imponerende elbil, der passer fint ind på det danske marked.

Cupra Born set forfra
Forpremiere

Motor mener: 

Cupra Born viser, at det spanske bilmærke mener det seriøst, når det siger, at det vil vokse til noget stort. Herhjemme passer den nye Cupra Born perfekt til mange danskeres behov.

TANNISBY Cupra er det relativt nye spanske bilmærke, der er opstået som en aflægger fra spanske Seat, der igen er en del af den store VW-koncern. Og denne nye Cupra Born er således bygget med udgangspunkt i den populære elbil VW ID.3.

Men inden du følger med strømmen til VW-butikken, så se lige nærmere på denne version af ID.3. Cupra Born virker nemlig som et særdeles oplagt alternativ for dem, der gerne vil have en bil, der skiller sig ud fra mængden.

Teknikken er nogenlunde ens i de to elbiler, men Cupra har alligevel formået at skabe en bil, der går sine egne veje. Det ses udefra ved designet, der er blevet stramt og sportsligt, og det ses indvendigt, hvor materialekvaliteten er opgraderet, så Born fremstår langt mere eksklusiv end ID.3.

Cupra Born kabine
Interiøret er virkelig lækkert og adskiller sig klart fra VW ID.3 på dette punkt. Materialekvaliteten er meget flottere, og der er blevet mulighed for en mere vellykket midterkonsol mellem forsæderne.

Hvor lang rækkevidde har Cupra Born?

Endnu er fabrikken ikke kommet helt i omdrejninger med produktionen, og det betyder ,at modelprogrammet i Danmark indtil videre er noget smalt.

Men i starten af næste år vil man kunne få Born i udgaver med enten 150 eller 204 hk og sidstnævnte endda i en version med indbygget Boost-funktion, der kortvarigt kan hæve ydelsen til 231 hk. Dermed er der lagt op til sjov elbilkørsel for dem, der ønsker noget helt ekstra. For som i alle andre elbiler er accelerationen vild i alle udgaver, så det får man med, uanset om man er til hurtige accelerationer eller ej.

Udgaven med 150 hk har et lille batteri på 55 kWh og en rækkevidde på 349 km, mens udgaven med 204 hk har et batteri på 62 kWh og en rækkevidde på 421 km. En udgave med hele 77 kWh og en rækkevidde på op til 540 km dukker op senere i 2022.

Cupra Born har flotte kobber-detaljer
Her er det topudgaven af Cupra Born, der er fotograferet, så man fornemmer bilens dynamiske design. Bemærk de kobber-farvede detaljer på bilen – de er desværre ekstraudstyr.

Hvordan kører Cupra Born?

I forhold til VW ID.3 er Cupra Born sænket i undervognen. Der er desuden mulighed for at bestille den med en elektronisk justerbar støddæmper ved hvert hjul, og så kan man virkelig skifte fra komfort til sport.

Styretøjet er også tilpasset den mere sportslige stil, og det mærkes, når man kører bilen på de små snoede veje. I det hele taget opleves Cupra Born som en virkelig vellykket og køreglad bil med en god og harmonisk balance mellem motor, styretøj, undervogn og bremser.

For dem, der tidligere var tilhængere af en benzindreven sportslig bil a la Seat Cupra, er der altså nu kommet nye varer på hylderne, hvis man vil fortsætte en sådan kørestil og samtidig være en del af den grønne omstilling.

Cupra Born har et fint bagagerum
Bagagerummet er flot beklædt, og under gulvet kan man lige akkurat få plads til et ladekabel. Der er desværre ingen frunk fortil.

Hvor hurtigt lader Cupra Born?

I Danmark sælges alle udgaver af Born med en fabriksgaranti på fem år og 100.000 km. Det er flot,og noget andre bilmærker kunne lære en del af. Samtidig følger der en servicepakke med, så bilens serviceeftersyn er gratis i de første tre år og 45.000 km.

Det er med til at mindske de årlige udgifter ved at eje bilen, men desværre ikke på niveau med VW ID.3, der har inkluderet service i fem år og 100.000 km.

Udstyret i Danmark omfatter også en trefaset indbygget 11 kW-lader, der gør det muligt at lade bilen på 5-6 timer. På farten kan bilen lades med 100 kW, og det giver en ladetid op til 80 procent på langt under en time, hvis man lader fra en lynlader langs motorvejsnettet.

Billigste udgave af Cupra Born koster 250.000 kr., men i begyndelsen er der kun præ-konfigurerede modeller på vej til Danmark, og de koster fra lidt over 310.000 kr., når de når Danmark lidt efter nytår.

Har du brug for hjælp?

Husk, som medlem af FDM kan du altid få hjælp af eksperter, der har den nyeste viden om elbiler.

Kontakt rådgivningen

Cupra Born set bagfra

Cupra Born

El
289.990 kr.
 • Køreegenskaber
 • Garanti
 • Ydelse
 • Modelprogram
 • Ingen frunk
 • Ikke anhængertræk
Luk
Vis flere data

Fabriksdata

 • Motor
  1 elmotor – baghjulstræk. Batteri: 62 kWh (Brutto)
 • CO2 udledning
  0 g/km
 • Effekt
  204 hk
 • Moment
  310 Nm
 • Topfart
  160 km/t.
 • Acc. (0-100)
  7,3 sek.
 • Køreklar vægt
  1.736 kg
 • Maks. påhængsvægt
  0 kg
 • Bagagerum
  385 liter
 • Akselafstand
  277 cm
 • Officiel rækkevidde
  421 km
 • Garanti (bil/lak/rust)
  5 / 3 / 12
  Bilgaranti: Maks. 100.000 km
 • Mål
  L:432 cm B:181 cm H:154 cm
Luk