VW Multivan – Multibil på strøm

Nyeste generation af den kendte VW-bus har fået hybridmotor og bedre køreegenskaber. Indretningen er fortsat fleksibel, men udvendigt er bilen blevet lidt lavere.

VW Multivan set forfra
Forpremiere

Motor mener: 

Det er smart, at VW med Multivan har taget udgangspunkt i en personbil i stedet for som hidtil en varebil, for så er køreegenskaberne forbedret, komforten er højnet, og miljø- og sikkerhedsniveauet er forbedret. 

FRANKFURT Selvom afgifterne på plugin-hybrider stiger til nytår, så vil de fortsat være på et så lavt niveau, at det almindeligvis giver bedst mening at købe denne variant i stedet for en rendyrket benzin- eller dieselversion.

Det ved man hos den danske VW-importør, der således alene har valgt at markedsføre plugin-hybrid-udgaven af Multivan (T7), når den kommer til Danmark efter nytår.

Den er udstyret med samme teknik, som vi kender fra en række andre personbiler fra VW-koncernen, og det vil sige en firecylindret 1.4-liters benzinmotor med turbo, der arbejder sammen med en elmotor. Begge dele trækker på forhjulene via en sekstrins DSG-automatgearkasse.

Med et indbygget batteri med lidt over 10 kWh kan den køre op til 50 km på el alene. Bilen er programmeret til at prioritere elkørsel, og den starter derfor altid op i det køreprogram, der gør bilen til en elbil. Når strømmen er opbrugt, starter benzinmotoren, og så fortsætter man så længe, der er benzin på tanken.

VW Multivan kabine
Førerpladsen er konstrueret som i en moderne personbil med digitalt cockpit og en stor skærm midt på instrumentbordet. Gearvælgeren er flyttet op til højre for rattet.

Hvad koster VW Multivan?

Den nye Multivan er bygget over den platform, der også benyttes i nye modeller som f.eks. Golf og Tiguan. Det betyder, at bilens oplevede kvalitet er steget en smule, da det ikke længere er varevognsdivisionen, der står for opbygningen af bilen.

Skiftet til personvognsfamilien betyder også, at komforten er øget betydeligt, og at man nu bl.a. kan få justerbare støddæmpere i bilen. Billigste udgave koster 480.000 kr. i en fempersoners udgave, mens de to næste trin koster henholdsvis 520.000 og 575.000 kr. for udgaverne Life og Style.

De er begge ret flot udstyret med en yderst fleksibel indretning med op til syv siddepladser. Style har endvidere matrix-LED-forlygter og elektriske skydedøre.

Den nye Multivan kommer i to længder, hvor de lange udgaver koster 13.000 kr. ekstra. I forhold til den gamle udgave er den nye Multivan blevet længere og bredere, men også en smule lavere.

VW Multivan sæder
Grundudgaven har plads til fem personer, mens de øvrige udgaver har syv separate stole, der kan møbleres efter behov. Vælger man sæder med integrerede sikkerhedsseler, kan sæderne vendes mod kørselsretningen. Bordet i midten er ekstraudstyr.

Hvordan kører VW Multivan?

Bag rattet mærker man i særdeleshed, at Multivan er blevet mere personvognsagtig. Kørekomforten er fin, retningsstabiliteten god, og der er en lang række assistentsystemer, der hjælper med til at gøre kørslen mere komfortabel og sikker.

Det er bl.a. en adaptiv fartpilot, der selv regulerer hastigheden efter trafikforhold, fartgrænser og vejens forløb, samt advarsel for biler i den blinde vinkel. Samtidig er bilen nu kun 191 cm høj, og det giver lettere adgang til parkeringskældre.

Bilen er fortsat let at komme ind og ud af, og de mindre mål vil givetvis falde i god smag hos mange bilkøbere. Det gælder dog ikke dem, der for alvor har brug for pladsen, som f.eks. dem, der kører i varevognsudgaven eller i camperen, California. VW har derfor valgt at fortsætte produktionen af den gamle generation (T6.1) en del år endnu, så leverancerne af varevogne, minibusser og ikke mindst den populære camper indtil videre fortsætter på basis af den nuværende konstruktion.

Den nye VW Multivan kommer til Danmark efter årsskiftet. Vil man hellere privatlease den nye VW Multivan, koster den syvpersoners Life-udgave 25.000 kr. i udbetaling og 5.500 kr. pr. måned.

Hold dig up to date med FDM

Få gode tilbud fra FDM og de seneste bilnyheder direkte i din mailboks

Få FDMs nyhedsbreve

VW Multivan set bagfra

VW T7 Multivan

58,8 km/l
Benzin/el
479.995 kr.
  • Plads
  • Indretning
  • Komfort
  • Ladetid
  • Rækkevidde på el
  • Ikke tre års garanti
Luk
Vis flere data

Fabriksdata

  • Motor
    1.4 liter – 4 cyl. + 1 elmotor - forhjulstræk
  • CO2 udledning
    39 g/km
  • Effekt
    218 hk
  • Moment
    350 Nm
  • Topfart
    190 km/t.
  • Acc. (0-100)
    11,6 sek.
  • Køreklar vægt
    2.195 kg
  • Maks. påhængsvægt
    1.600 kg
  • Bagagerum
    469 liter
  • Akselafstand
    312 cm
  • Officiel rækkevidde
    50 km
  • Garanti (bil/lak/rust)
    2 / 2 / 12
  • Mål
    L:487 cm B:194 cm H:191 cm
Luk