Toyota RAV4 – Opdateret verdenshit

En af verdens største bilsucceser er blevet opdateret, så teknikken i Toyota RAV4 både inde og ude lever op til de nyeste standarder.

Toyota RAV4 set forfra
Forpremiere

Motor mener: 

RAV4 føles som en gennemprøvet og vellykket SUV med masser af den teknik, man drømmer om. Betjeningen af bilen er gennemtænkt, og pladsforholdene er generelt gode.

LULEÅ Det er snart 30 år siden, Toyota lancerede første generation af RAV4, der skabte en ny niche, man kan kalde „fritidsfirehjulstrækkere“. Ideen viste sig hurtigt at være mere end god, og i dag er RAV4 verdens næstmest solgte bilmodel.

Nu er 2023-udgaven af RAV4 netop præsenteret. Det er femte generation, der nu har fået en opdatering med først og fremmest et nyt instrumentbord med et stort digitalt instrumenthus, en større skærm og nye og forbedrede materialer.

Udvendigt er der kun sket mindre justeringer af designet, men en ny topmodel i form af en GR-udgave er ligeledes en af nyhederne. Den rummer alt det udstyr, Toyota kan levere til en RAV4, og den koster som plugin-hybrid 650.000 kr.

Video: Se nærmere på Toyota RAV4

Avanceret hybridteknik i Toyota RAV4

Det mærkes, at Toyota er helt på hjemmebane, når det handler om hybridteknikken. Alt virker overraskende godt, og bilens egenskaber er i særklasse.

Egentlig fås RAV4 både som traditionel benzinbil, som hybridbil og som plugin-hybrid. Men de danske afgifter virker efter hensigten og har gjort den mest miljøvenlige udgave til det bedste køb.

Det er plugin-hybriden, der er tale om, og her får man en konstruktion med en 2.5-liters benzinmotor, der arbejder sammen med to elmotorer, der tilsammen kan levere op til 306 hk. Elmotorerne får strøm fra et batteri på hele 18 kWh, og det giver en rækkevidde på el alene på op til 75 km.

Uden benzinmotorens hjælp har man 182 hk ved forhjulene og 54 hk ved baghjulene, så bilen har kræfter, som var det en ren elbil. Det er både rart at køre med, og man kan køre de fleste daglige ture på el alene. En ladetid på fem timer sætter dog sin begrænsning for, hvor mange gange pr. dag, man kan køre på el.

En af nyhederne i 2023-udgaven af Toyota RAV4 finder vi ved det digitale instrumenthus på 12” og den 10,5" store skærm i midten.
En af nyhederne i 2023-udgaven af Toyota RAV4 finder vi ved det digitale instrumenthus på 12” og den 10,5" store skærm i midten. Skærmen i midten har trådløs Apple CarPlay og Android Auto med kabel.

Hvordan kører Toyota RAV4?

Man kan også bede både de to elmotorer og benzinmotoren om at deles om opgaven, og så får man en kapabel firehjulstrækker med masser af kræfter. Det oplevede vi på nordsvenske veje, der om vinteren er dækket af sne døgnet rundt.

Her viste bilen sig fra sin bedste side, idet firehjulstrækket sikrede, at fremkommeligheden altid var god, og at kræfterne hele tiden blev fordelt mellem for- og baghjul, så der også var vejgreb til at styre bilen sikkert gennem kurverne. Samtidig er bilen ekstrem hurtig. Det ses f.eks. ved accelerationstiden til 100 km/t., som klares på bare seks sekunder.

Affjedringen føltes meget komfortabel, og netop plugin-hybridens motor og gearkasse sikrer et lavt støjniveau og en smidig kraftudfoldelse.

Bagagerummet er stort og rummer 580 liter. Der er et vandret rullegardin, som kan trækkes hen over bagagen. I GR-udgaven er bagklappen elbetjent.
Bagagerummet er stort og rummer 580 liter. Der er et vandret rullegardin, som kan trækkes hen over bagagen. I GR-udgaven er bagklappen elbetjent.

Hvilken Toyota RAV4 skal man vælge?

I hybridudgaven, der sjovt nok koster det samme som plugin-hybriden, oplevede vi både mere motorstøj og mindre motorkraft, så der er ikke mange gode grunde til at vælge den frem for plugin-hybriden. Det skulle da lige være det forhold, at hybridudgaven må trække op til 1.650 kg, mens plugin-hybriden kun klarer op til 1.500 kg.

I GR-udgaven er sikkerhedsniveauet omfattende, og stort set alt udstyr er standard. Det gælder både en avanceret nødbremse, en glimrende vognbaneassistent samt advarsler for trafik, når man bakker ud af en p-bås.

På den måde har Toyota på fin vis bragt den populære SUV op på 2023-niveau, hvad angår udstyr og sikkerhed. De nye udgaver af Toyota RAV4 kan bestilles nu, men kan først leveres til sommer.

 

Overvejer du en plugin-hybrid?

FDM har lavet et tema om hverdagen med plugin-hybrid.

Læs temaet her

Toyota RAV4 set bagfra

Toyota RAV4

Benzin/el
649.990 kr.
 • Udstyr
 • Plads
 • Køreegenskaber
 • Ladetid
 • Trækvægt
 • Mekanisk gearstang
Luk
Vis flere data

Fabriksdata

 • Motor
  2.5 liter – 4 cyl. + To elmotorer. Firehjulstræk
 • CO2 udledning
  22 g/km
 • Effekt
  306 hk
 • Moment
  227 Nm
 • Topfart
  180 km/t.
 • Acc. (0-100)
  6,0 sek.
 • Køreklar vægt
  1.910 kg
 • Maks. påhængsvægt
  1.500 kg
 • Bagagerum
  580 liter
 • Akselafstand
  269 cm
 • Officiel rækkevidde
  75 km
 • Garanti (bil/lak/rust)
  3 / 3 / 12
  Bilgaranti: Maks. 100.000 km
 • Mål
  L:460 cm B:186 cm H:169 cm

Sikkerhed

2019
Luk