BYD Seal U – Imponerende luksus til skarp pris

Med Seal U skruer BYD op for konkurrencen med en kolossal, topudstyret familie-elbil fra blot 320.000 kr. og med seks års garanti. Men som altid er der et men …

En sølvgrå BYD Seal U kører langs havet ved solnedgang.
Forpremiere

Motor mener: 

Er man i markedet for en elbil, bør man ikke undlade at prøve Seal U fra BYD. Den imponerer med sin gode plads, sit omfattende udstyr og den lange garanti. Men køreegenskaberne kræver tilvænning.

LISSABON Det skal ikke være for køreegenskaberne, at man vælger den nye el-SUV fra kinesiske BYD. For sjældent har vi kørt i en bil med en så blød undervogn og et så upræcist styretøj.

Når det er sagt, er det alligevel en bil, man hurtigt bliver dus med, og som byder på så mange andre overbevisende egenskaber, at den samlede pakke ender med at være ret attraktiv. Og hører man til dem, der blot triller rundt med familien i adstadigt tempo, så opleves BYD Seal U ligefrem tiltalende.

Der er masser af plads både for og bag, der er tonsvis af lækkert udstyr som f.eks. de ret luksuriøse ventilerede elsæder og det store oplukkelige glas-soltag.

Oven i kommer det omfattende Infinity-lydanlæg, der virkelig imponerer, når man spiller musik fra enten Apple CarPlay eller den indbyggede Spotify-app. Og så ser bilen heller ikke helt kedelig ud.

(Artiklen fortsætter under videoen)

Video: Se nærmere på BYD Seal U

Hvad koster BYD Seal U?

Selvom Seal U lægger sig navnemæssigt op ad den tidligere lancerede BYD Seal, har de to modeller intet tilfælles. Mens Seal er en køreglad og sportslig elbil med bag- eller firehjulstræk, er Seal U en forhjulstrukken el-SUV, der er bygget over en model, der på nogle markeder også fås i udgaver med benzinmotorer. U’et står for Utility (anvendelighed).

I Danmark kommer Seal U kun som elbil, og der har den altid en elmotor på 218 hk, mens den fås i to udgaver med batterier på hhv. 72 eller 87 kWh. Det giver rækkevidder på hhv. 420 og 500 km, og de to udgaver kan lynlades med hhv. 115 og 140 kW.

Batterierne er i begge tilfælde produceret af BYD selv, og de såkaldte blade-batterier er af LFP-typen. De er kendetegnet ved at være helt fri for kobolt og nikkel, og så kan de tåle altid at blive opladet til 100 procent.

Der er kun små forskelle i udstyret mellem de to udgaver, men f.eks. har kun den store headup-display, en 15”-skærm og et klimaanlæg med avanceret filter. Så det er nok mest behovet for rækkevidde, der afgør, om man vælger Comfort-udgaven med det lille batteri til 320.000 kr. eller Design-udgaven, der koster 20.000 kr. mere.

Kabine med stor skærm i en BYD Seal U
Førerpladsen er virkelig flot opbygget i lækre materialer, der udstråler høj kvalitet. Den store skærm i midten kan rotere, så den kan være i enten bred- eller højformat. Der er en stor skærm i instrumenthuset, der kan vise oplysninger om rækkevidde og hastighed. Et headup-display giver supplerende informationer i forruden.

BYD Seal U udstråler fornem kvalitet

Vores første møde med Seal U afslørede en yderst velbygget bil med materialer og samlinger, der overalt udstrålede et niveau, der er flere klasser over det, prisen indikerer. Seal U er tydeligvis en meget velbygget bil.

Inde i kabinen imponeres man over materialevalget og de rare sæder både for og bag. Der er helt fladt gulv foran bagsædet, og der er et ret pænt bagagerum, der nås via en stor elbagklap.

Vi ledte forgæves efter et rum til ladekabler i bagagerummet eller i en frunk fortil, men det er der desværre ikke. Men ellers må man sige, at Seal U overalt byder på meget mere end det, man normalt finder i denne prisklasse.

Af en elbil at være føles bilen dog en del langsommere end det, man normalt oplever, og den store bil kaster en del vindstøj af sig på motorvejen. Alligevel bringer bilens mange øvrige kvaliteter den samlede oplevelse op på et overraskende højt niveau.

Bagagerummet i en BYD Seal U
Bagagerummet rummer 557 liter, og bagklappen er elektrisk betjent. Der er desværre ikke plads til ladekablet under gulvet, og der er heller ingen frunk fortil. Bilen må trække op til 1.300 kg.

Imponerende garanti på BYD Seal U

I Danmark sælges BYD gennem Terminalen, som er den forhandlerkæde, der også sælger biler fra Honda og Hyundai. Der er således stærke kræfter bag mærket herhjemme. Det gælder også i Kina, og BYD har på verdensplan netop overhalet Tesla som verdens største producent af elbiler.

Den position giver en stor portion selvsikkerhed, som mærket nu deler med køberne i form af en omfattende garanti på seks år eller 150.000 km på hele bilen, otte år og 150.000 km på elmotoren og otte år eller 200.000 km på selve batteriet.

En så overbevisende garanti er der ikke mange andre mærker, der kan matche, og det taler for, at BYD Seal U vil være et trygt køb.

Der er 4G-opkobling til bilen, der derigennem får data til navigationsanlægget, musikken og den tilhørende app, der gør det muligt at kommunikere med bilen. Via den omtalte app kan man f.eks. forvarme bilen før hver køretur eller se, hvor den holder parkeret. Alle data opbevares i Europa hos BYD’s eget datacenter.

BYD Seal U produceres i Kina, og de første biler er netop ankommet til Danmark. Seal U fik for nylig de maksimale fem stjerner i sikkerhedstesten hos Euro NCAP.

 

Har du brug for hjælp med valg af elbil?

Husk, som medlem af FDM kan du altid få hjælp af eksperter, der har den nyeste viden om elbiler.

Kontakt rådgivningen

En BYD Seal U set bagfra, mens den kører langs havet i solnedgang

BYD Seal U

El
339.995 kr.
 • Udstyr
 • Plads
 • Garanti
 • Styretøj
 • Køredynamik
 • Betjening
Luk
Vis flere data

Fabriksdata

 • Motor
  1 elmotor. Forhjulstræk. Batteri (netto): 87 kWh
 • CO2 udledning
  0 g/km
 • Effekt
  218 hk
 • Moment
  330 Nm
 • Topfart
  175 km/t.
 • Acc. (0-100)
  9,3 sek.
 • Køreklar vægt
  2.147 kg
 • Maks. påhængsvægt
  1.300 kg
 • Bagagerum
  552 liter
 • Akselafstand
  277 cm
 • Officiel rækkevidde
  500 km
 • Garanti (bil/lak/rust)
  6 / 6 / 12
  Bilgaranti: Maks. 150.000 km. Batteri: 8 år eller 200.000 km.
 • Mål
  L:479 cm B:189 cm H:167 cm

Sikkerhed

2023
Luk