Lotus kommer i familie med Volvo

Kinesiske Zhejiang Geely har købt en stor del af Proton, som ejer Lotus. Dermed er mærkerne Volvo, Geely, Proton og Lotus kommet i familie med hinanden - foruden yderligere to bilmærker.

Konceptbilen Exige fra 2010 - en del af Lotus' ambitiøse plan, der faldt sammen.
Nyt om biler

Geely har globale ambitioner. Den forholdsvis lille, men fremadstormende kinesiske bilproducent med det formelle navn Zhejiang Geely Holding har aftalt at købe sig ind i malaysiske Proton og britisk-baserede Lotus.

I forvejen ejer holdingselskabet Volvo Cars og Geely Automotive samt London Taxi Company og Lynk & Co, og dermed kommer det svenske mærke i familie med både sportsvognsfirmaet Lotus og lavprismærket Proton.

I budprocessen til at købe Proton har også PSA, Renault og Suzuki været med.

49 pct. af Proton og 51 pct. af Lotus

Zhejiang Geely køber 49,9 procent af Proton og overtager samtidig Protons 51 procent af Lotus Cars.

Begge mærker har været nødlidende, og Geely erklærer, at man vil puset penge og liv i begge firmaer, så deres ’potentialer kan frigøres.’

Volvo-teknologi kan komme i spil

Proton er faldet i kvalitet, og Lotus mangler alvorligt penge for at videreudvikle sin Elise-serie, der stammer fra 1996.

Geely kan udnytte den knowhow og teknologi, det har fået adgang til hos Volvo. Det er allerede sket med London Taxi Company og sker snart med Lynk & Co.

SE OGSÅ: Lotus dropper sin kæmpeplan