Kokkelandskamp på Lolland

Den 31. august og 1. september forvandler internationale Michelin-kokke lollandsk muld til madkunst. Med vilde bær og urter, lokale råvarer, et udekøkken og et bål tilbereder de en 3-retters menu, som ender under den skarpe gastronomiske lup hos et internationalt dommerpanel.

Kokkene er mindst lige så koncentrerede som kirurger, når de kreerer kulinarisk kræs.
Bilist
Råvarerne kommer fra Lolland - og kokkene skal selv ud og finde en del af dem.
Råvarerne kommer fra Lolland - og kokkene skal selv ud og finde en del af dem.

Den internationale kokkelandskamp, The Native Cooking Award, blev afholdt første gang i 2012. Dengang med Michelin-kokke fra Danmark, Tyskland og Østrig (hvor Østrig vandt). I år tæller feltet præmierede mesterkokke fra Belgien, Danmark, Frankrig, Norge, Sverige og Tyskland.

Igen i år vil holdene udfordre hinanden i madkunst, med udgangspunkt i den vilde natur på Lolland. Hvert landshold består af fire kokke, der som minimum har erfaring som souschef på en Michelin-restaurant eller en restaurant på tilsvarende niveau.

LÆS MERE: Knuthenlund Gods 

Lækkerierne bliver tilberedt udendørs.
Lækkerierne bliver tilberedt udendørs.

Knuthenlund Gods har fået kortlagt, hvad der findes af vilde spiselige bær og urter i området med GPS-koordinater, og hvert team skal så ud og finde og samle ingredienserne udstyret med avanceret teknologi … og en cykel. Ud over urterne får hvert team kød og mejeriprodukter fra Knuthenlund, ligesom de kan anvende lokale råvarer fra andre producenter, som vil have boder ved eventen.

Konkurrencen foregår i det fri. Efter indsamlingen af urter og bær vil kokkene derfor skulle tilberede en 3-retters menu uden brug af elektriske remedier.

Det danske hold i dysten består af Jesper Kirketerp, køkkenchef og medejer af restaurant Radio i København, Kenneth Hansen, køkkenchef på Svinkløv Badehotel (han repræsenterer Danmark ved næste Bocuse d’Or – verdensmesterskabet for kokke), Frederik Alexander Rudkjøbing, souschef på restaurant Formel B (én Michelinstjerne) i København, Kenneth Bellaire Frausing, tidligere souschef på restaurant Formel B.

Alle kan komme og overvære konkurrencen.
Alle kan komme og overvære konkurrencen.

Konkurrencen finder sted i forbindelse med Knuthenlund Gods’ økologiske høstmarked og er åben for besøgende, som kan se kokkene trylle med råvarerne. Det koster ikke noget at komme ind, og ud over at overvære selve konkurrencen kan besøgende også smage på Lolland-Falster i boder hos de lokale fødevareproducenter.

PS: Selv om det er stjernekokke på stribe, som dyster for hvert land, er der helt officielt tale om uofficielle landskampe.

LÆS MERE: Knuthenlund Gods