Dæk

Dæk

Dækkene er din bils eneste kontakt til vejen. Derfor er det vigtigt, at du har de rigtige dæk på din bil. Her kan du finde hjælp til at vælge og købe de rette dæk. Du kan også få tips til at skifte hjul og et overblik over reglerne. Er du i tvivl om, hvilke dæk du skal vælge, kan du også kontakte vores rådgivere. Så er du altid dækket ind.

Dine fordele som medlem

  • Rådgivning om hvilke dæk du skal vælge til din bil
  • Rabat på hjulskifte - enten hos os eller et af vores fordelsværksteder
  • Rabat på dæk hos vores fordelspartnere

FDM anbefaler

  • Skift til nye dæk, når dækmønsteret er under 3 mm dybt
  • Vælg dæk efter sikkerhed, slidstyrke, brændstofforbrug og støjniveau
  • Kør med dæk, der passer til årstiden

Sådan kan du få hjælp af FDM

Find dit dæk

Hvornår er et dæk godt nok til din bil? To gange om året gennemfører vi i samarbejde med en række europæiske bilklubber en grundig test af dæk. Her tester vi dem inden for sikkerhed, holdbarhed, støj og miljøvenlighed. Brug testen, når du skal vælge dæk.

Sommer-, vinter- eller helårsdæk?

Hvis dine dæk ikke passer til underlaget, kan du ikke bremse eller styre din bil optimalt. Skift derfor til sommerdæk sidst på foråret og vinterdæk midt i efteråret. Så er du er klar til den kommende sæson. Hvis du vælger helårsdæk, anbefaler vi, at du lader bilen stå, de dage, der er vinterføre. Læs mere om forskellen på de tre dæktyper her:

Skift hjul på bilen

Med det rette udstyr er det forholdsvist enkelt at skifte hjulene selv. Vi giver dig her tips, så du får dem sat korrekt på uden at skade hverken din bil eller ryg. Du kan selvfølgelig også bare bestille tid hos os eller et af vores fordelsværksteder. Så får du det gjort professionelt til en god pris og uden at få snavsede fingre.

Sikkerhed og regler

Når dækkene er kommet på bilen, og du kører derudaf, er det vigtigt, at du stadig holder øje med dem. Tjek jævnligt dæktrykket, så du er sikker på, at de kan yde det optimale. Skal du til udlandet, skal du være opmærksom på, at der i vinterhalvåret kan gælde særlige krav til dine dæk.