FDM kontrollerer din slutseddel inden bilkøbet

Det kan være dyrt at overse en fejl, når du skriver under på bilkøbet. Derfor tilbyder FDM nu 'FDM forbehold', hvor vi gennemgår din slutseddel, inden handlen bliver bindende.

FDM kontrollerer din slutseddel inden bilkøbet
Bilist

Kunne du finde på at købe hus uden en ejendomsmægler, en tilstandsrapport eller et advokatforbehold? Det spørgsmål vil de fleste svare nej til. Men situationen er anderledes, når det gælder køb af en ny eller brugt bil.

FDMs rådgivning oplever nemlig gang på gang, at bilkøbere kommer i klemme, fordi de ikke er ordentligt forberedt på bilkøbet. Det til trods for, at en bil ofte er den næststørste investering efter et boligkøb, og at der ikke er fortrydelsesret ved bilkøb.

Læs om: FDM forbehold i slutseddel

Samtidig viser en undersøgelse foretaget af FDMs jurister, at der er ulovlige forhold i hver tredje slutseddel, og blot 17 procent af slutsedlerne er helt fri for fejl.

Hjælp til at kontrollere slutsedlen

Derfor tilbyder FDM nu som en del af dit medlemskab at kontrollere din slutseddel inden købet af en brugt eller ny bil hos en forhandler er bindende.

Det foregår på følgende måde:

  • Inden du skriver under, skal du få indføjet et forbehold for FDMs godkendelse i slutsedlen. Et tillæg med forbeholdet til slutsedlen kan hentes her. Du kan også selv skrive forbeholdet ind på slutsedlen: "Købers underskrift på købsaftale er betinget af FDMs godkendelse af handlen i dens helhed. Indsigelser skal være meddelt sælger senest fem hverdage efter at købsaftalen er underskrevet".
  • Når du har skrevet under på slutsedlen, sender du den i elektronisk form til FDM 
  • FDMs jurister gennemgår slutsedlen på en lang række punkter, bl.a. for om forhandleren er gået konkurs eller er „sortlistet”, manglende garanti eller reklamationsret, og om der er restgæld. Desuden tjekkes det, at slutsedlen er korrekt, tilstrækkelig og forståelig, da mange problemer efter købet skyldes, at slutsedlen ikke er korrekt udfyldt.
  • Senest hverdagen efter, at FDM har modtaget slutsedlen, får du en rapport, hvor det vil fremgå, om FDM kan godkende eller vil fraråde handlen, eller om FDM vil anbefale, at visse ting ændres i slutsedlen, inden handlen bliver indgået.

Læs alt om FDM forbehold

Vejledning gennem hele bilkøbet

Som medlem af FDM har du adgang til rådgivning både før, under og efter købet. Bilmarkedet ændrer sig hele tiden, så gør hjemmearbejdet ordentligt og søg bl.a. rådgivning hos FDM, der kan vejlede om mærke, model, vurdering af købspris m.m.

Kontakt FDMs rådgivning

Vælger du at købe brugt bil, kan det være en god idé at få lavet en rapport på bilens tilstand. Der er fejl i 95 procent af alle biler, der bliver testet på FDMs testcentre, og hver fejlbehæftet bil har i gennemsnit 6,1 fejl. De hyppigste fejl er på bremseskiver, hovedlys, tågelygter og motorstyring.

FDM tilbyder derfor to test, som giver dig svar på, hvilken stand den brugte bil er i, og om den er prisen værd:

Biltest 2: som er en to timers grundig gennemgang af bilen i forbindelse med brugtbilkøbet. Pris: 1.480 kr.

Biltest 3: Som er en tre timers dybdegående gennemgang af bilen. FDMs mest dybdegående test i forbindelse med brugtbilkøbet. Pris: 2.220 kr. 

Book din test her

Finansiering, forsikring og autohjælp

Når du har valgt din bil, tilbyder FDM dig hjælp til finansieringen. Neden for kan du selv beregne, hvor billigt dit lån kan blive i forhold til dine øvrige alternativer. Renten er ekstra lav i hele april. 

Beregn dit billån

Ud over bilforsikring tilbyder FDM også alle de gængse privatforsikringer gennem FDM forsikring. Neden for kan du bestille et uforpligtende opkald og finde ud af, om du kan spare penge på dine forsikringer. Du kan også selv ringe på telefon 33 91 66 88.

Læs mere om FDM forsikring