Sommerdæktest 2022

Vi har sammen med tyske ADAC testet 34 sommerdæk i de to populære størrelser 15 og 16 tommer. I år består langt de fleste af dækkene testen, men der er stadig vigtige forskelle. Så læs testen, før du køber nye dæk.

Sommerdæktesten 2022 blev også foretaget på våde veje
Viden

Bilens dæk er et dårligt sted at foretage impulskøb. Det viser årets test af 34 sommerdæk i to populære størrelser. For selvom langt de fleste består, så er der helt klart dæk, man ville foretrække at køre med, hvis vejret er dårligt, eller trafikken kræver hurtig indgriben.

I vores test er det helt sikkert sikkerheden, der vejer tungest. Derfor tester vi dækkene på mange parametre på både tør og våd vej. Med den normale danske sommer er det i den grad vigtigt, at dækkene også klarer sig godt, når der ligger vand på vejen.

Vi har dog også brugt mange ressourcer på at måle dækkenes levetid. Og her er virkelig enorme forskelle. Det dæk, der kørte længst, før dækmønstret var slidt ned til 3 mm, klarede 50.000 km. Dækket med den ringeste holdbarhed kørte kun 28.000 km.

Der er altså mange penge at spare på at vælge det rigtige dæk. Men sørg for, at den grundlæggende sikkerhed er i orden, for hvem ønsker at køre meget langt på et dæk med ringe sikkerhed? Derfor kan det svare sig at kigge på de mange data om hvert dæk her i testen, så du kan finde det dæk, der bedst passer til dine behov og ønsker.

To populære dækstørrelser

Vi har testet to dækstørrelser, hvoraf den mindste er 185/65 R15, som er den størrelse, der blandt andet benyttes til minibiler som f.eks. VW Polo.

Her er det Goodyear EfficientGrip Performance 2, der vinder testen med fine egenskaber på både våd og tør vej i kombination med den flotte levetid på 50.000 km.

I alt seks dækmærker skiller sig positivt ud, og ingen af de testede dæk i denne gruppe er så dårlige, at vi direkte fraråder køb af dem.

Den anden dækstørrelse hedder 215/60 R16, og den passer til biler som f.eks. Peugeot 3008, Skoda Karoq, Ford S-Max og Volvo V60.

Her er der i år to testvindere, idet Continental PremiumContact 6 og Michelin Primacy 4 kom ud med samme flotte topkarakter. I alt fem dæk er særligt gode, mens to dæk er så dårlige, at vi ikke vil tilråde køb. 

Test af 185/65 R15 H

Herunder finder du resultatet af årets test af sommerdæk med dimensionerne 185/65 R15. Klik dig gennem testgalleriet og se resultater, omtaler og testdata på de i alt 16 testede dæk. Dækkene står i rækkefølge efter, hvor godt de har klaret sig i testen.

Test af 215/60 R16 V

Herunder finder du resultatet af årets test af sommerdæk med dimensionerne 215/60 R16. Klik dig gennem testgalleriet og se resultater, omtaler og testdata på de i alt 18 testede dæk. Dækkene står i rækkefølge efter, hvor godt de har klaret sig i testen.

Har vi ikke testet din dækstørrelse i denne omgang? Søg blandt alle vores dæktest fra de senere år, og se om du kan finde den dækstørrelse, du skal bruge til netop din bil.

Her kan du også få et godt råd til, hvad du kan gøre, hvis din dækstørrelse ikke er testet.

Læs mere: Søg i dæktest fra FDM

 

Har du brug for hjælp?

Som medlem kan du få rådgivning om valg af dæk til din bil og dine behov. Du kan også få kontrolleret bilens dæk. Desuden har du adgang til særlige rabatter på dæk og hjulskifte.

Bliv medlem