Volkswagen bliver verdens største

Efter adskillige år på førstepladsen, ser det ud til, Toyota må overgive titlen ’verdens største bilproducent’ til Volkswagen. Det er første gang nogensinde, at den tyske koncern sælger flest biler.

Nyt om biler

Dieselskandale eller ej. Volkswagen Group øgede sit globale salg i 2016 med knap fire procent til 10,3 mio. køretøjer.

Dermed er Volkswagen verdens største bilproducent målt efter antal solgte biler. Toyota Corp. har dog ikke offentliggjort sit salgstal for 2016, men den japanske koncern var allerede bagud efter årets første halvdel.

Inden at Toyota besteg verdenstronen var det General Motors, der i mange årtier var verdens ubestridt største bilproducent.

VW-mærket går også frem

VW-mærket, der fik flest ridser i mærke-lakken som følge af dieselsagen, går lidt mindre frem end koncernen som helhed, men dog stadig ca. tre procent. I Europa er væksten fire procent, mens hjemmebanen i Tyskland melder om uændret salg.

I USA, hvor bølgerne er gået højst, kan VW nøjes med en tilbagegang på små tre procent. På verdensplan er det især Skoda (+ syv pct.), Porsche (+ seks pct.) og VWs varevogne (+ 11 pct.), der trækker gennemsnittet i koncernen op.