Mercedes udvider familien med coupé-SUV

Mercedes-Benz kommer nu med en coupéversion af den næste M-klasse, der i øvrigt skifter navn til GLE.

Mercedes-Benz GLE Coupé.
Nyt om biler

De tyske premiummærker, Audi, BMW og Mercedes-Benz, har i løbet af det seneste halve snes år gang på gang udvidet bilverdenes begreber med nye biltyper og crossovers af forskellig art.

Og når én fabrik lancerer noget nyt, er de andre der med et modspil inden for ganske kort tid.

Mercedes-Benz GLE er en "coupé"-version af den kommende GLE, der igen er en afløser for M-klassen. Foto: Bo Christian Koch
Mercedes-Benz GLE er en "coupé"-version af den kommende GLE, der igen er en afløser for M-klassen. Foto: Bo Christian Koch
BMW har sin X4 og X6, som er SUV’er forklædt som coupéer, og nu er Mercedes klar med et modtræk, GLE Coupé, som bedst kan betegnes som en sammensmeltning af en E-klasse og firehjulstrækkeren ML.

Første model med nyt nomenklatur

GLE Coupé er i øvrigt den første bil, der får glæde af Mercedes’ nye nomenklatur, der skal gøre det lettere at finde rundt i vrimlen af typer og navne. GL indikerer, at der er tale om en SUV, mens E viser størrelsen. Det betyder også, at betegnelsen ML udgår. På samme måde kommer næste GLK til at hedde GLC.

GLE Coupé, der får følgeskab en en regulær GLE, kommer på det amerikanske marked senere i år med enten en 3.0 V6 eller en 5.5 V8, begge med nitrins automatgearkasse og firehjulsræk. Mercedes giver i Detroit ingen oplysninger om det europæiske motorprogram.