Nissan gør comeback med Golf-konkurrent

Efter mange års succesfuld fokusering på crossover-biler kryber Nissan nu til korset og lancerer en konventionel hatchback. Pulsar hedder bilen, som er på størrelse med VW Golf.

Nissan Pulsar
Nyt om biler

Otte år efter at Nissan luskede ud af den europæiske kompaktklasse gør det japanske mærke nu comeback.

Hatchbacken Almera udgik i efteråret 2006, men til dette efterår er Nissan klar med en efterfølger, der nu skal hedde Pulsar. Det er et navn, Nissan af og til har brugt til en mellemklassemodel solgt i Asien og Australien.

U-vending

Med lanceringen af den europæiske Pulsar foretager Nissan lidt af en U-vending, for mærkets strategi har ellers heddet, at det var bedre med unikke crossovermodeller som Juke og Qashqai end de konventionelle Primera- og Almera-modeller, hvor den direkte konkurrence har været stor og hård.

Nissan har haft voldsom succes med både Juke og Qashqai, men erkender nu, at der trods alt er en gruppe bilkøbere, man ikke får fat i, når man ikke har en VW Golf-agtig model. Og den kommer så nu.

Stor akselafstand

Pulsar er ganske stor med en velvoksen akselafstand på 2,70 meter. Det er fem cm længere end Qashqais. Længden er 4,39 meter, hvilket er det samme som crossoveren.

Pulsar får alle Nissans nyeste teknologier, inkl. sikkerhedssystemerne i Safety Shield-systemerne. Det gælder også Nissan Connect-system, som bl.a. omfatter integration af smartphones og adgang til en række apps. Markant er også muligheden for LED-forlygter.

Tre motorer - de to fra Renault

Motorprogrammet omfatter to Renault-motorer (Alliance-motorer kalder Nissan dem): 1.2 benzin med 115 hk og 1.5 diesel med 110 hk. Desuden Nissans 1.6 benzin med en ydelse på 190 hk.

Pulsar skal fremstilles i Barcelona og er klar til salg i det tidlige efterår.