FDM kæmper for FM-båndet

Snart kan det være slut med at høre trafikmeldinger i radioen. Hvis politikerne holder fast i beslutningen om at lukke FM-båndet, er det kun bilister med DAB-radio i bilen, som kan modtage dem. Der kæmper FDM for at bevare FM-radioen.

P4's trafikmeldinger er med til at få morgen- og fyraftenstrafikken til at glide lettere.
Bilist

 

Hver uge når P4’s trafikmeldinger ud til 1 million radiolyttere. Informationerne er med til at give bilisterne overblik over trafikken, så de kan undgå at sidde fast i køer eller køre ind i tabte genstande på vejbanen.

Men det kan snart være fortid  for de danske bilister at lytte til trafikmeldinger under kørslen. Politikerne planlægger at lukke FM-båndet i 2019. Det betyder at bilradioen bliver tavs, medmindre man har en DAB-radio i bilen. 

Dyrt at skift til DAB-radio

Problemet er dog, at 2,3 mio biler på de danske veje er uden DAB-radio. Derfor skal bilisterne betale for  at skifte deres nuværende FM-radio ud, og det bliver dyrt. Den samlede udgift løber op i milliarder, hvilket ikke står mål med den besparelse, man opnår ved at lukke FM-båndet. 

FDM opfordrer derfor politikerne til at bevare FM-båndet, imens de digitale muligheder bliver udbygget og integreret i danskernes biler.

Du kan læse en uddybning af FDMs holdning her:
LÆS MERE: Politikerne vil slukke for din bilradio