Bentleys sportslige overraskelse

Konceptbilen EXP10 Speed 6 er et realistisk bud på en forholdsvis kompakt topersoners coupé.

Bentley EXP10 Speed 6 er en konceptbil, men der ser særdeles færdig ud.
Nyt om biler

I vore dages informationssamfund bliver det sværere og sværere for bilfabrikkerne at holde nyheder hemmelige helt op til præsentationen, men det lykkedes i år for Bentley på Genève-salonen.

Overluksusmærket overraskede alle med en konceptbil, EXP10 Speed 6. Det er det lidt kryptiske, men også meget Bentley’ske navn på den topersoners coupé, der er både mindre og mere sporty, end man er vant til fra den noget konservative engelske fabrik.

Bentley bruger EXP-betegnelsen på konceptbiler, mens Speed 6-navnet er dybt forankret i mærkets historie.

Inden for tre år

Bentley EXP10 Speed 6 er en topersoners coupé. Foto: Torben Arent
Bentley EXP10 Speed 6 er en topersoners coupé. Foto: Torben Arent
Den Volkswagen-ejede fabrik lægger ikke skjul på, at EXP10 Speed 6 er en sidste lakmusprøve, der skal teste offentlighedens reaktion på en ny modelrække, som skal introduceres indenfor de næste tre år.

Bentley mangler en lille, sportslig model, der kan tage konkurrencen op med biler som Aston Martin V12 Vantage og Jaguar F-type V8S.

Der foreligger ingen oplysninger om motorer og teknik, men det ville være nærliggende at forvente, at Bentleys turboladede 4.0 V8 kunne finde anvendelse også i en mindre modelrække.

Sekscylindret?

Omvendt kunne Speed 6-betgenelsen antyde, at Bentley kunne finde på at gå på opdagelse i Volkswagen-koncernens enorme bagkatalog for an finde en passende V6-motor.

Uanset hvilken motor, den lille ny får under hjelmen, ligger det fast, at priserne skal starte omkring 120.000 britiske pund, hvilket kun er en anelse lavere end Bentleys nuværende indstigningsmodel, Continental.

SE OGSÅ: Bentleys SUV kommer buldrende