Politikerne freder bilradioen – foreløbig

Ny aftale betyder, at politikerne alligevel ikke trækker stikket for FM-båndet og dermed 2,3 millioner bilradioer. En klog og god beslutning, mener FDM.

Politikerne vil alligevel ikke slukke for bilradioen ved udgangen af 2019
Bilist

Landets bilejere vil også efter 2019 kunne høre nyheder og ikke mindst trafikmeldinger uden først at skulle investere i en DAB-radio.

Folketingets partier er blevet enige om alligevel ikke at lukke for FM-båndet ved udgangen af 2019, som det ellers var planlagt.

LÆS OGSÅ: Politikerne vil slukke for din bilradio

Har lyttet til kritik

Beslutningen om at udskyde lukningen kommer efter længere tids kritik fra ikke mindst FDM. En kritik, medieordførerne bag medieaftalen for 2015-2018 har lyttet til, hvilket har resulteret i en tillægsaftale.

Aftalen betyder, at først når 50 procent af lytningen, herunder også i lytningen i bilerne, sker digitalt, vil man træffe en ny beslutning om, hvornår man vil slukke for FM-båndet.

Ifølge Kulturstyrelsen udgør den samlede digitale radiolytning i dag 26 procent.

Bilradioen godt for trafiksikkerheden

FDM hilser beslutningen velkommen.

?Bilradioen giver bilisterne vigtig information om trafikuheld og køer. Derfor er vi også glade for, at politikerne har lyttet til vores bekymringer om ikke at lukke for FM-båndet, hvilket ville have udløst en større milliardregning og reelt have betydet, at 2,3 millioner bilradioer var gået i sort,? siger afdelingschef i FDM, Torben Lund Kudsk.

Det er ikke mindst pladsmangel på FM-båndet, der har fået politikerne til at diskutere en lukning af FM-båndet til fordel for DAB (Digital Audio Broadcasting).

Kulturministeren: Vi skal have lytterne med

?DAB- og internetradio giver langt flere muligheder. Et FM-sluk er derfor uundgåeligt ? men vi skal have lytterne med,? udtaler kulturminister Marianne Jelved i forbindelse med aftalen.

Udover at udskyde lukningen af FM-båndet, betyder tillægsaftalen, at der skal laves en undersøgelse af den teknologiske udvikling samt lytteradfærden.